stcrt-2009-11827-001.png Goedgekeurd bestemmingsplan Zuidoostbeemster I

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend.

Het bestemmingsplan Zuidoostbeemster I heeft betrekking op de bestaande kern van Zuidoostbeemster en nieuwbouwlocaties. Het omvat het gebied globaal begrensd door de A7, Volgerweg, Purmerenderweg, Noorderpad, Oostdijk en Zuiddijk. Het plan beoogt het gebied buiten de bestaande kern grotendeels als uit te werken woongebied te bestemmen ten behoeve van ongeveer 750 woningen.

Het door de raad op 18 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan Zuidoostbeemster I is op 7 juli 2009 onder nummer 2009-36939 door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland goedgekeurd met uitzondering van het onderdeel betreffende woningbouw in het Reigersbos.

Het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten ligt samen met het bestemmingsplan met ingang van 10 augustus 2009 voor de duur van zes weken op het gemeentehuis te Beemster voor een ieder ter inzage. U kunt hiervoor elke werkdag van 8.30 uur tot 12.00 uur terecht bij de sector Grondgebied van de gemeente, Rijn Middelburgstraat 1 te Middenbeemster. Voor inzage buiten werktijden kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0299-682121.

Tegen het goedkeuringsbesluit kan:

  • degene die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

  • tot gedeputeerde staten heeft gewend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel

  • 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten te wenden;

met ingang van 10 augustus 2009 gedurende zes weken (tot en met 21 september 2009) beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Voor het indienen van beroep is griffierecht verschuldigd. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Een besluit van Gedeputeerde Staten omtrent goedkeuring treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Burgemeester en Wethouders van Beemster.

Naar boven