stcrt-2009-11826-001.png Bekendmaking toepassing wet voorkeursrecht gemeente Beemster

Burgemeester en wethouders van Beemster maken op grond van artikel 7, eerste lid Wet Voorkeursrecht Gemeenten bekend, dat burgemeester en wethouders van de gemeente Beemster in zijn vergadering van 21 juli 2009 op grond van artikel 6 Wet Voorkeursrecht Gemeenten heeft besloten aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet Voorkeursrecht Gemeenten van toepassing zijn, de percelen gelegen in het door Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 7 juli 2009 goedgekeurde bestemmingsplan Zuidoostbeemster I zoals die zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende kadastrale kaarten en perceelslijst, houdende de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing betrokken percelen en perceelsgedeelten, hun grootte alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop gevestigde beperkte rechten.

Ons besluit betreft een voorlopige aanwijzing. Deze vervalt van rechtswege na drie maanden of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing in werking treedt.

De stukken liggen met ingang van vrijdag 7 augustus 2009 ter inzage in het gemeentehuis van Beemster, sector Grondgebied, Rijn Middelburgstraat 1 te Middenbeemster. Het besluit treedt in werking daags na de publicatie in de digitale versie van de Staatscourant.

Het rechtsgevolg van de aanwijzing is dat de eigenaren en beperkt gerechtigden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak kunnen overgaan nadat de gemeente Beemster in de gelegenheid is gesteld die onroerende zaak te kopen. Het aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders geldt totdat de bestemming is gerealiseerd.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken (tot en met 18 september 2009), ingaande de dag na publicatie in de digitale staatscourant waarin de terinzagelegging van het besluit met de bijbehorende stukken is bekend gemaakt, bezwaar maken tegen het aanwijzingsbesluit van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste te bevatten uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Beemster, postbus 7, 1462 ZG Middenbeemster.

Indien bezwaar aanhangig is tegen het besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing in werking is getreden, wordt het bezwaar geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.

Burgemeester en wethouders van Beemster.

Naar boven