stcrt-2009-11808-001.png ‘Structuurvisie Gemeente Nuth’, deel kernen en bedrijventerrein ‘de Horsel’

De gemeenteraad van de Gemeente Nuth maakt bekend, dat zij op 14 juli 2009 de ‘Structuurvisie Gemeente Nuth’ heeft vastgesteld. De structuurvisie ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, kamer Bouwzaken, Deweverplein 1 te Nuth. De digitale versie is in te zien via de website van de Gemeente Nuth.

Wat is een structuurvisie

In de structuurvisie wordt de toekomstige ontwikkeling van de Gemeente Nuth tot het jaar 2020 weergeven. Het plan doet uitspraken over voorgestane veranderingen van de kernen en het bedrijventerrein ‘de Horsel’ als gevolg van een veelheid van ontwikkelingen en het daaruit voortvloeiende ruimtebeslag. Het is dus een beschrijving van de meest gewenste ontwikkeling op hoofdlijnen van de gemeente. Het is een indicatief plan, waarbij uitdrukkelijk geen concrete bestemmingen worden vastgelegd. De structuurvisie bevat dan ook geen voor burgers bindende voorschriften. Deze worden pas neergelegd in later uit te werken bestemmingsplannen. Deze (voor)ontwerpbestemmingsplannen zullen op termijn eveneens ter inzage worden gelegd en ook daarop kan worden gereageerd. De structuurvisie is een beleidsdocument.

Inhoud structuurvisie

In deze structuurvisie wordt in hoofdstuk 1 gestart met een analyse van de bestaande (ruimtelijke) kwaliteiten en structuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde lagenbenadering. Op basis van deze bestaande waarden wordt in hoofdstuk 2 een duurzaam structuurbeeld opgezet. In dit structuurbeeld worden de verschillende deelgebieden aangewezen waarbij een globale ontwikkelings- of beheersstrategie wordt geformuleerd. Voordat deze strategieën verder ontwikkeld kunnen worden, is het nodig inzicht te krijgen in de (ruimtelijke) opgaven die op de gemeente afkomen en beleidsmatig zijn geformuleerd (hoofdstuk 3). Aan de hand daarvan kan een duurzaam structuurbeeld worden gepresenteerd voor de totale gemeente Nuth (hoofdstuk 4). Dit duurzaam structuurbeeld wordt in dit hoofdstuk vertaald naar ontwikkelingsmogelijkheden in en rond de kernen. Pas na deze verkenning kan aandacht besteed worden aan de programmatische behoefte. Ter afsluiting wordt bij het bedrijventerrein en bij iedere afzonderlijke kern in één kaartbeeld de totale ontwikkelingsvisie weergegeven. In hoofdstuk 5 wordt ten aanzien van de programmatische behoefte een juridische en financiële vertaalslag gemaakt. Dit hoofdstuk vormt eventueel het kader voor het gemeentelijk voorkeursrecht en de grondexploitatie.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt op 10 augustus 2009 in werking. Tegen deze vastgestelde structuurvisie kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer E. Eussen van de Gemeente Nuth, van woensdag tot met vrijdag, tussen 9.00 uur en 12.00 uur, per telefoonnummer 045-5659153.

Naar boven