stcrt-2009-11800-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksweg 186 Malden’

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor een bestemmingsplan vast te stellen dat de omzetting regelt van bedrijfsbebouwing naar woondoeleinden van een voormalige boerderij op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen, sectie C nummer 2142, plaatselijk bekend Rijksweg 186 Malden.

Na beëindiging van de ter plaatse gevestigde paardenhouderij komt de bedrijfsbebouwing vrij. Een aanzienlijk gedeelte hiervan zal worden gesloopt. Een ander gedeelte, de voormalige boerderij, wordt (weer) bestemd als woning. In het ontwerpbestemmingsplan wordt deze omzetting planologisch geregeld. Daarnaast voorziet het plan in het herbestemmen van de huidige bedrijfswoning in een ‘normale’ woning.

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Nadat het besluit is genomen kan geen bezwaar gemaakt worden, maar wel kan beroep tegen dat besluit aangetekend worden bij de rechtbank.

Inzageperiode

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpvaststellingsbesluit alsmede de onderliggende onderzoeken liggen vanaf 13 augustus 2009 tot en met woensdag 23 september 2009 tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Grondgebiedzaken in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. De stukken zijn dan tevens digitaal beschikbaar via www.heumen.nl.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588345.

Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

(Dit is een publicatie als bedoeld in artikel 3:12 Awb)

Malden, 11 augustus 2009

Naar boven