Besluit van de Minister van Justitie van 28 juli 2009, nr. 5607748/Justis/09, strekkende tot wijziging van het besluit buitengewoon opsporingsambtenaren regiopolitie Kennemerland 2007 nr. 548980/07

De Minister van Justitie,

Gelet op artikel 142, eerste lid, onder b, en derde lid, van het Wetboek van Strafvordering, artikel 8, eerste, derde en zevende lid, van de Politiewet 1993, artikel 3a, derde lid, van de Wet wapens en munitie, de Ambtsinstructie voor de politie, de Koninklijke marechaussee en de buitengewoon opsporingsambtenaar en het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar;

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit buitengewoon opsporingsambtenaren regiopolitie Kennemerland 2007 wordt als volgt gewijzigd.

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

Op grond van dit besluit kunnen maximaal 325 personen worden beëdigd als buitengewoon opsporingsambtenaar.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en vervalt met ingang van 28 augustus 2012.

Dit besluit zal worden gepubliceerd in de Staatscourant.

Den Haag, 28 juli 2009

De Minister van Justitie,

namens deze:

de teammanager BTR

P.W.C. Collard.

Binnen zes weken na publicatie van dit besluit kan een belanghebbende daartegen een bezwaarschrift indienen bij de Minister van Justitie, Dienst Justis, Team BTR/BOA, Postbus 20300, 2500 EH Den Haag. Het bezwaarschrift dient te zijn gemotiveerd.

TOELICHTING

Bij brief van 16 juni 2009 heeft de regiopolitie Kennemerland verzocht om wijziging van het Besluit buitengewoon opsporingsambtenaar regiopolitie Kennemerland 2007, van 13 juni 2007, kenmerk 5489804/07.

Doordat er in 2008 een nieuwe afdeling Buiten Bewaking Schiphol is gestart binnen het korps Kennemerland is het maximum aantal buitengewone opsporingsambtenaren, die mogen worden beëdigd op basis van eerder genoemd besluit, bereikt.

Ook is er bij de afdelingen Arrestantenverzorging, -bewaking en -transport behoefte aan uitbreiding van in totaal 25 buitengewone opsporingsambtenaren.

De toezichthouder, de hoofdofficier van justitie Haarlem acht de noodzaak tot wijziging van de categoriale aanwijzing, van de bij de regiopolitie Kennemerland werkzame buitengewone opsporingsambtenaren, aanwezig.

Gelet op het bovenstaande acht ik de wijziging in de zin van uitbreiding van het aantal buitengewone opsporingsambtenaren noodzakelijk.

De Minister van Justitie,

namens deze:

de teammanager BTR,

P.W.C. Collard.

Naar boven