stcrt-2009-11761-001.png Kennisgeving bestemmingsplan ‘Doenkade-N209 II’

Ter voldoening aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Rotterdam kennis dat zij het bestemmingsplan ‘Doenkade-N209 II’ voorbereiden. Tevens maken zij bekend dat met ingang van vrijdag 7 augustus 2009 gedurende een periode van zes weken op werkdagen (dus tot en met 17 september 2009) het ontwerpbestemmingsplan ‘Doenkade-N209 II’ met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij het:

  • City Informatiecentrum (CIC), Coolsingel 197 (maandag van 13.00 tot 16.30 uur, de overige werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur). Bereikbaar op telefoonnummer 0800-1545.

  • kantoor van de deelgemeente Overschie, Burgemeester Baumannlaan 178 te Rotterdam (maandag van 11.00 tot 15.00 uur, overige werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur).

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken zijn tevens beschikbaar via de internetsite www.wonen.rotterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de verbreding Doenkade-N209. Het totale project behelst de verbreding van de N209 en de reconstructie van de knoop A13 – N209, waarbij zowel de gemeente Rotterdam als de gemeente Lansingerland betrokken is. Het ontwerpbestemmingsplan dat nu ter inzage wordt gelegd betreft enkel de oprit en afrit A13 en N209 richting het oosten tot aan de gemeentegrens met Lansingerland (nabij de aansluiting met de G.K. van Hogendorpweg). Aan de noordkant is het perceel op de hoek van de Doenkade en de Oude Bovendijk bij het plangebied betrokken.

In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is ter afronding van de inspraak tevens het eindverslag van de inspraakprocedure opgenomen.

Relatie ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding N209 – Doenkade Lansingerland’, gemeente Lansingerland

Voor het deel van het project dat op het grondgebied van gemeente Lansingerland is gelegen heeft deze gemeente het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding N209 – Doenkade Lansingerland’ opgesteld. Het betreffende ontwerp zal door burgemeester en wethouders van de gemeente Lansingerland, gelijktijdig met het voornoemde plan van de gemeente Rotterdam, ter inzage worden gelegd en op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt. Een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding N209 – Doenkade Lansingerland’, zal ter informatie bij de stukken van de gemeente Rotterdam worden gevoegd. Het ontwerpbestemmingsplan kan tevens worden ingezien op de internetsite www.lansingerland.nl, ‘Wonen en omgeving’ onder ‘Bestemmingsplannen’.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad.

  • a) schriftelijke zienswijzen dienen te worden geadresseerd aan de gemeenteraad van Rotterdam, door tussenkomst van de directeur dS+V, afdeling Ruimtelijke Ordening (Bureau Bestemmingsplannen), Postbus 6699, 3002 AR Rotterdam.

  • b) zij die mondeling willen reageren kunnen dat na telefonische afspraak doen op 17 september ten kantore van de dS+V, Galvanistraat 15, (Europoint II). Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag en woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 010-4894165 bellen.

Wellicht ten overvloede moet worden opgemerkt dat zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan ‘Verbreding N209 – Doenkade Lansingerland’ van de gemeente Lansingerland aan de gemeenteraad van Lansingerland moeten worden gezonden.

Rotterdam, 5 augustus 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven