stcrt-2009-11756-001.png Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Het Nieuwe Midden’ en aanwijzingsbesluit Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland

Raadsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle maken ingevolge artikel 3.8 en artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

De gemeenteraad, in zijn vergadering van dinsdag 16 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Het Nieuwe Midden’ en het bijbehorend exploitatieplan, gewijzigd heeft vastgesteld.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht naar aanleiding van ingediende zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Een opsomming van alle wijzigingen is weergegeven in de bijlagen bij het raadsbesluit en de ‘Nota van beantwoording en wijziging Het Nieuwe Midden’, welke als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd.

Termijn van terinzagelegging

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan, het exploitatieplan, het provinciale aanwijzingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 5 augustus 2009, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 89, 2760 AA Zevenhuizen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Tevens zijn deze stukken te raadplegen op de website van de gemeente: www.zevenhuizen-moerkapelle.nl → ‘Actueel’ → ‘Zuidplas’.

Opgemerkt wordt dat zowel de VROM inspecteur als Gedeputeerde Staten zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingediend. Na vaststelling van het bestemmingsplan hebben Gedeputeerde Staten, overeenkomstig artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 28 juli 2009 een aanwijzing gegeven, ertoe strekkende dat artikel 3.5.3 van het bestemmingsplan geen onderdeel blijft uitmaken van het bestemmingsplan zoals het is vastgesteld.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • eenieder die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • eenieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Tijdens genoemde termijn van terinzagelegging kan tegen het exploitatieplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerpexploitatieplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan door belanghebbenden tegen het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven