stcrt-2009-11753-001.png Ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark

Aan de westkant van Hengelo zijn al langere tijd de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT), Trivium Meulenbelt Zorggroep (TMZ) en een aantal andere voorzieningen op het gebied van de gezondheidszorg (Carint, Rode Kruis, Arbo-dienst) gevestigd: het Gezondheidspark. Bij de geplande uitbreiding van dit gebied wordt dit zorgthema aangehouden en verder versterkt. Hierdoor ontstaat een gebied waar verschillende gezondheidszorggerelateerde bedrijven en instellingen gezamenlijk hun producten, diensten en faciliteiten zullen aanbieden binnen een parkachtige setting.

Het plangebied kan worden verdeeld in een ontwikkelingsgebied waar de functies behorend bij het Gezondheidspark hun beslag krijgen (het gebied ten oosten van de Brugginksweg) en een conserverend gebied dat een overwegend agrarisch karakter heeft en behoud (ten westen van de Brugginksweg).

Het plangebied wordt grofweg omsloten door de spoorlijn Hengelo−Zutphen, de Geerdinksweg, de Boerhaavelaan, de Deldenerstraat en de A35.

Inzien en zienswijzen

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken van 7 augustus t/m 17 september 2009 inzien bij de afdeling in het Stadskantoor (Hazenweg 121, 7556 BM te Hengelo) en bij de Gemeentewinkel in het Stadhuis van de gemeente Hengelo (Burgemeester Jansenplein 1, 7551 EC te Hengelo). Ook zijn de stukken te bekijken via www.hengelo.nl. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met mw. G. Boers, telefoonnummer 074-2459439.

Inloopbijeenkomst

In het kader van de inspraak op het ontwerpbestemmingsplan Gezondheidspark wordt een inloopbijeenkomst gehouden op dinsdag 25 augustus 2009 van 17.00−21.00 uur in het Trivium aan de Boerhaavelaan 85 te Hengelo. Tijdens deze inloopavond kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken, vragen stellen en uw opmerkingen kenbaar maken.

Naar boven