stcrt-2009-11711-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Prof. Piersonstraat, Waalwijk’

Het college van Waalwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 23 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Prof. Piersonstraat, Waalwijk’ – ongewijzigd – heeft vastgesteld.

Conform artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het bestemmingsplan (met bijbehorend raadsbesluit) met ingang van 7 augustus 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2). Deze receptie is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (http://www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

De eigenaar van een aantal percelen in de Prof. Piersonstraat, Merkx & Verkerk, wil op deze locatie 24 starterswoningen bouwen. De percelen zijn op dit moment beperkt toegankelijk door een hek, perceelafscheidingen en een rij met garageboxen. Deze situatie zorgt voor enige overlast voor de buurt, doordat jongeren zich er ophouden. De bouw van de starterswoningen paste niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan Baardwijk (vastgesteld op 26 maart 1998), zodat een partiële herziening van het bestemmingsplan nodig was. Bovendien de bestemming van het naastliggende Laageinde 52 gewijzigd van horeca in woonbestemming. Aan het Laageinde 52 in Waalwijk is jarenlang een horeca-inrichting onder de naam ‘V.O.F. ’t Vosje’ geëxploiteerd. In de tweede helft van 2007 zijn de activiteiten van ’t Vosje beëindigd en rusten er geen milieubesluiten meer op deze locatie.

Procedure

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de raad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet zijn zienswijze bij de raad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep aantekenen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Saskia Basten, sbasten@waalwijk.nl, telefoon 0416-683 872.

Naar boven