stcrt-2009-11688-001.png Terinzagelegging ontwerpinpassingsplan Maatregelen Kierbesluit en Deltanatuur Bernisse

Terinzagelegging ontwerpinpassingsplan

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht maken Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat het ontwerp van het inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Maatregelen Kierbesluit en Deltanatuur Bernisse’ (gemeente Bernisse), alsmede de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van vrijdag 14 augustus 2009 gedurende een periode van zes weken (tot en met donderdag 24 september 2009) op de volgende locaties voor eenieder ter inzage liggen:

Het Informatiecentrum (kamer C0.21) van het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.

Het gemeentehuis van Bernisse, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek Het ontwerpinpassingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen op het Provinciehuis worden ingezien op werkdagen tussen 10.00 uur en 16.00 uur. U kunt de stukken ook inzien op het gemeentehuis op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur en op dinsdag tussen 08.00 uur en 20.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken met de gemeente via telefoonnummer 0181-667200. De stukken kunnen digitaal worden ingezien op www.zuid-holland.nl/inpassingsplannen.

Indienen zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn of haar zienswijze(n) omtrent het ontwerpinpassingsplan kenbaar maken bij Provinciale Staten van Zuid-Holland. Deze zienswijzen dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en kunnen worden gericht aan Provinciale Staten, afdeling Ruimte en Wonen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via het secretariaat van de afdeling (070-4416919). Het indienen van een digitale zienswijze is niet mogelijk.

Inhoud inpassingsplan

Het inpassingsplan heeft betrekking op de uitvoering van twee projecten waarvoor de provincie Zuid-Holland verantwoordelijk is. Het gaat om de Maatregelen Kierbesluit en om Deltanatuur (polder Zuidoord, als onderdeel van het project Spuimonding-West). Beide projecten zijn bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied door de gemeenteraad van Bernisse buiten het bestemmingsplan gelaten. In het kader van het project Maatregelen Kierbesluit wordt vanwege de wijziging in het spuiregiem van de Haringvlietsluizen in 2010, ondermeer een alternatief innamepunt voor zoet water en een aanvoertracé voor zoet water aangelegd op Voorne. Het inpassingsplan heeft – voor wat de Maatregelen Kierbesluit betreft – betrekking op het gedeelte dat is gelegen in de gemeente Bernisse. In het kader van Deltanatuur wordt het project Spuimonding-West gerealiseerd. Het inpassingsplan heeft – voor wat Deltanatuur betreft – betrekking op polder Zuidoord. Het inpassingsplan biedt een juridisch-planologisch regime op basis waarvan de realisatie van beide projecten mogelijk wordt gemaakt.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.4 van de Wet ruimtelijke ordening is ten aanzien van de gronden die nodig zijn voor de realisatie van de Maatregelen Kierbesluit in het ontwerp-inpassingsplan bepaald dat verwezenlijking in de naaste toekomst nodig wordt geacht.

DOS-2009-0001785

Naar boven