stcrt-2009-11683-001.png Projectbesluit en bouwvergunning Thomashuis Schaijkseweg 14 te Herpen

Burgemeester en wethouders van Oss maken bekend dat zij een projectbesluit ex artikel 3.10 Wro hebben genomen en bouwvergunning hebben verleend voor de verbouwing van het pand, meer exact de voormalige bedrijfsruimte, op het perceel plaatselijk bekend Schaijkseweg 14 in Herpen ten behoeve van de vestiging van een zogenaamd Thomashuis in het pand. Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor 6 tot 8 mensen met een verstandelijke beperking waarbij wordt voorzien in 24-uurs zorg voor de bewoners. De zorg wordt verleend door een ondernemer die met zijn gezin de voormalige dienstwoning zal gaan bewonen.

Inzage

Het projectbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken én de bouwvergunning en bijbehorende stukken, liggen met ingang van 6 augustus 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting van het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Het projectbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende stukken, worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de gemeentelijke website ‘www.oss.nl’ onder het thema ‘Leven en Wonen/Bouwen en Wonen/Nieuwbouw’.

Beroep

Er geldt op basis van het gestelde in de Woningwet in samenhang met de Algemene wet bestuursrecht een gecombineerde rechtsbeschermingsmogelijkheid voor zowel projectbesluit als bouwvergunning. Deze besluiten worden voor de mogelijkheid van rechtsbescherming als één besluit gezien.

Op grond van het gestelde in de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na bekendmaking van het besluit (de besluiten) rechtsreeks beroep instellen bij de rechtbank 's-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. De besluiten zijn per brief van heden, 5 augustus 2009, bekend gemaakt aan de gemachtigde van aanvrager.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp besluit (de ontwerpbesluiten), kan geen beroep instellen.

Een beroep heeft geen schorsende werking. Wanneer beroep is ingesteld, is het eveneens mogelijk om een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzieningenrechter van voornoemde rechtbank. De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Naar boven