stcrt-2009-11654-001.png Bestemmingsplan ‘Leijsenakkers’ (Incl. gebied Heilige driehoek)

Het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, leden 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van donderdag 27 augustus 2009 gedurende 6 weken bij de publieksbalie in het stadhuis te Oosterhout, gedurende openingstijden, voor een ieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad op 14 juli 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Leijsenakkers’ (inclusief het gebied van het beschermd dorpsgezicht Heilige Driehoek), bestaande uit een toelichting, regels en verbeeldingen. Ook liggen ter inzage het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het onderliggende raadsvoorstel, de reactienota zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan Leijsenakkers en de aangenomen amendementen en moties. Alle vermelde stukken zijn tevens digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.oosterhout.nl.

Het gebied, waarop het bestemmingsplan ‘Leijsenakkers’ betrekking heeft, is het gehele gebied ten oosten van de wegen Pasteurlaan, Abdis van Thornstraat, St. Antoniusstraat en Tilburgseweg en wordt in het oosten begrensd door Rijksweg A27, in het noorden door de Bovensteweg en in het zuiden door het Wilhelminakanaal.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan ‘Leijsenakkers’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging tot en met 7 oktober 2009 kan een belanghebbende tegen de (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ten aanzien van de ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplanonderdelen kan geen beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze overeenkomstig artikel 3.8, lid 1, Wro bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Naast het instellen van beroep kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Het besluit van vaststelling van dit bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen die beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Oosterhout, 26 augustus 2009

Naar boven