stcrt-2009-11623-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Desah gebouw Noorderhoek’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerpbestemmingsplan ‘Desah gebouw Noorderhoek’ ter inzage zal worden gelegd.

Het perceel waar het gebouw gerealiseerd moet worden, ligt tussen de Napjusstraat, de Harmen Sytstrastraat, Lutzen Wagenaarstraat en de dr Wumkesstraat in.

In dit bestemmingsplan vindt de uitwerking en juridische vertaling plaats van de realisatie van een Desah gebouw en ruimte voor overige installaties tbv de energievoorziening. Het Desah-systeem houdt in dat nieuwe woningen een nieuwe manier krijgen van het inzamelen van afvalwater. Het afvalwater wordt direct in de wijk in een speciaal ontwikkelde installatie gezuiverd. Reststoffen van het zuiveringsproces worden hergebruikt. Door de realisatie van een Desah-gebouw wordt bijgedragen aan de duurzaamheidopgave.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan is het ontwerpbestemmingsplan onveranderd gebleven.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart en voorschriften, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 31 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ontwikkeling (Kruizebroederstraat 26) maandag tot en met donderdag van 9.00–16.00 uur en op vrijdag van 9.00–12.30 uur. Tevens is het bestemmingsplan in te zien op de gemeentelijke internetsite: www.sneek.nl, onder ‘Actueel in Sneek’, ‘Nieuws over bestemmingsplannen’.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

  • schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

  • mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (mevr. C. Sleyfer, telefoon: 0515-485543). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggingstermijn om termijnoverschrijding te voorkomen.

Naar boven