Onteigening bestemmingsplan ‘Wansinktracé e.o.’

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rijssen-Holten maken bekend dat met ingang van 5 augustus 2009 gedurende 6 weken bij de balie van het gemeentehuis te Rijssen, (Schild 1) voor iedereen een plan ter inzage ligt. Het is een plan met bijlagen als bedoeld in artikel 80 van de Onteigeningswet tot onteigening ten name van de gemeente Rijssen-Holten van diverse onroerende zaken begrepen in het bestemmingplan ‘Wansinktracé e.o.’.

Het onteigeningsplan omvat diverse onroerende zaken die globaal zijn gelegen in de noord-westelijke oksel van de Oranjestraat en de H.J. Wansinkstraat te Holten. Het betreft de percelen kadastraal bekend gemeente Holten, sectie F, nr. 4557 en 4558 ter respectievelijke grootte van 0.00.08 ha en 0.00.41 ha. De te onteigenen delen van de percelen zijn aangegeven op de bij het onteigeningsplan behorende grondplantekening en op de lijst van te onteigenen onroerende zaken. De eigenaar van de percelen krijgt afzonderlijk bericht.

De te onteigenen onroerende zaken zijn noodzakelijk voor de realisering van het op 26 mei 2008 door de raad van de gemeente Rijssen-Holten vastgestelde bestemmingsplan ‘Wansinktracé e.o.’. Dit bestemmingsplan is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de Provincie Overijssel (GS) op 13 januari 2009.

De gronden die nog niet in eigendom zijn van de gemeente betreffen de gronden voor de aanleg van het Wansinktracé. Binnen de aanleg van het Wansinktracé vallen de volgende voorzieningen en werken:

  • de aanleg van wegverharding

  • fiets-suggestie-stroken

  • parkeervakken

  • trottoirs

  • straatmeubilair

In het voormelde bestemmingsplan zijn deze gronden aangeduid met de bestemming ‘verkeer’.

Voor de uitvoering van voornoemde bestemming dient de gemeente Rijssen-Holten over de onroerende zaken te kunnen beschikken.

Meer informatie

U kunt het ontwerpbesluit vanaf 5 augustus 2009 gedurende een termijn van 6 weken inzien bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen aan het loket in de ontvangsthal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen. Gedurende genoemde termijn kan door belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze worden ingebracht over het voorstel bij de Raad van de gemeente Rijssen-Holten, Postbus 244, 7460 AE in Rijssen.

Wilt u uw zienswijzen mondeling naar voren brengen of wenst u nadere inlichtingen, dan kunt u binnen genoemde termijn van terinzagelegging terecht bij de heer G.J. Takkenkamp afdeling Grondzaken (0548-854404). In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het plan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven