stcrt-2009-11594-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Spijkerbroek 1’

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 13 juli 2009 gewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan ‘Spijkerbroek 1’

Dit bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van 27 augustus 2009 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt in het Stadhuis ter inzage, Koningstraat 38, BWL-loket.

Het bestemmingsplan ‘Spijkerbroek 1’ is overwegend conserverend van karakter. Daarnaast beoogt het enkele functies mogelijk te maken om te komen, tot een gedifferentieerde, stabiele en levendige wijk, met woon- en werkfuncties.

Het plangebied wordt in het westen begrensd door de Hertogstraat en in het verlengde daarvan door de Emmastraat. In het noorden grenst het gebied aan de spoorlijn Arnhem–Zutphen–Zevenaar. De oostelijke grens wordt gevormd door het Thialfterrein en de achtertuinen van de woningen aan de C.A. Thiemestraat. Het plangebied, waarin voorheen de raamprostitutie was gevestigd, maakt samen met een groter gebied (Spijkerkwartier – Boulevardkwartier) onderdeel uit van het gebied dat recent door het Rijk op grond van de Monumentenwet is aangewezen als Rijks Beschermd Stadsgezicht. Dit grotere gebied is opgenomen in het aangrenzende bestemmingsplan ‘Spijkerkwartier – Boulevardkwartier – Spoorhoek’.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

t.a.v. de plankaart:

is bij het perceel Hertogstraat 1/1a het aantal bouwlagen gesteld op 3 (in plaats van 2);

t.a.v. de culuurhistorische waardenkaart:

is bij het perceel Hertogstraat 1/1a wordt het aantal bouwlagen gesteld op 3 (in plaats van 2) en is de aanduiding 'm' van mezzanino verdwenen;

t.a.v. de regels:

  • is aan de begrippen in artikel 1 toegevoegd de begripsbepaling ‘peil’;

  • is aan de leden in artikel 12 toegevoegd lid 3 (algemene ontheffingsregels);

  • is aan lid b sub 2 van artikel 7.2 toegevoegd de zinsnede: ‘vermeerderd met maximaal 25 cm ten behoeve van isolatie/afschot van een bijgebouw’;

  • is aan lid 2 sub a van artikel 12.3 toegevoegd ‘koekoeks’;

  • zijn in lid 1 sub a onder 2 van artikel 9.4 ‘monumentale boom en of’ verwijderd.

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem, 26 augustus 2009

Naar boven