Uitvoeringsconvenant mobiliteitsproject Proef Betaald Rijden (Amsterdam)

• De Minister van Verkeer en Waterstaat, C.M.P.S. Eurlings, handelend als bestuursorgaan;

• De stadsregio Amsterdam, gevestigd te Amsterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door dhr. H. Luiten;

• De gemeente Amsterdam, als opdrachtgever voor het mobiliteitsproject ABvM, gevestigd te Amsterdam, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door dhr. J.H. Gerson

Doel en looptijd van het convenant

Het doel van dit uitvoeringsconvenant is het vastleggen van de tussen partijen bereikte overeenstemming over de voorwaarden voor de uitvoering en financiering van de Betaald Rijden Proef Stadsregio Amsterdam. De opzet van het project is beschreven in het (niet openbare) uitvoeringsplan Proef Betaald Rijden Amsterdam. Het convenant treedt in werking met ingang van de dag na ondertekening (zijnde 1 juli 2009) en eindigt op 31 december 2011. Partijen treden uiterlijk 3 maanden voor laatstgenoemd datum in overleg over eventuele voortzetting van dit convenant.

Wederzijdse verplichtingen

De gemeente Amsterdam als opdrachtgever draagt er zorg voor dat het Mobiliteitsproject volgens het door de Minister goedgekeurde Uitvoeringsplan en de geldende nationale (o.a. Privacywetgeving) en internationale regelgeving (o.a. Europese aanbestedingsregelgeving) in de markt wordt gezet. De opdrachtgever handelt hierbij voor eigen rekening en risico. Gezien het goedgekeurde uitvoeringsplan zal de Minister overgaan tot verhoging van de BDU verkeer en vervoer in 2009. Voor de jaren 2010 en 2011 is er een bedrag gereserveerd voor de voortzetting van de eerste tranche van het project. De exacte hoogte van het bedrag volgt uit de aanbesteding van de eerste tranche zoals voorgenomen in 2009. Partijen spreken af dat de Stadsregio een bedrag ter grootte van de opgehoogde BDU-uitkering onverkort en onverwijld ter beschikking stelt aan de opdrachtgever. Hiertoe maken de Stadsregio en de opdrachtgever nadere afspraken.

Dit convenant ligt van 3 augustus 2009 tot 3 september 2009 ter inzage op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, Plesmanweg 1–6 te Den Haag bij het secretariaat ABvM. kamer E00.46.

Den Haag, 1 juli 2009

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Amsterdam, 15 april 2009

De stadsregio,

namens deze:

H. Luiten,

lid van dagelijks bestuur.

Amsterdam, 15 april 2009

De OG,

namens deze:

J.H. Gerson,

wethouder.

Naar boven