stcrt-2009-11590-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij hun (hernieuwd) besluit op grond van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van 30 juni 2009, kenmerk PZH-2009-437098A, verzonden 3 juli 2009, opnieuw (gedeeltelijk) goedkeuring verleend aan het bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005. Dit bestemmingsplan is 23 augustus 2005 door de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg vastgesteld.

Ligging plangebied

Het plangebied beslaat het noordoostelijke deel van het recreatiegebied Vlietland. De zuidoostgrens van het plangebied wordt gevormd door de A4, in het noordwesten bepaalt het midden van de Vliet, zijnde de gemeentegrens met Voorschoten en de gemeentegrens met Leiden, de plangrens terwijl in het noordoosten de plangrens samenvalt met de gemeentegrens met Leiden. Aan de zuidwestzijde vormt het midden van de waterverbinding tussen de Vliet en de Meerburgerwetering, de Jan Bakkersloot, de plangrens.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Vlietland noordoost 2005’ heeft tot doel een planologische basis te bieden voor de verdere ontwikkeling van het recreatiegebied Vlietland tot een belangrijke locatie voor dag- en verblijfsrecreatie in een groene omgeving, ten behoeve van de inwoners van de Randstad. De dagrecreatieve mogelijkheden zullen bestaan uit handhaving en versterking van strand- en oeverrecreatie en watersport, uitbreiding van de voorzieningen ten behoeve van (water)sport en recreatie, onder meer in de vorm van een avontureneiland, tennis, golf en indooraccommodatie voor sport, spel en ontspanning en een verbetering van de routegebonden recreatie. De verblijfsrecreatie in de vorm van gestapelde en vrijstaande recreatiewoningen wordt op een passende wijze vormgegeven door middel van een eilandenrijk te midden van brede bevaarbare watergangen.

Inhoud besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten betreft een hernieuwd goedkeuringsbesluit op grond van artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, nadat een eerder besluit tot goedkeuring van het bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005 door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State werd vernietigd. Het bestemmingsplan zelf is ongewijzigd gehandhaafd zoals dat door de gemeenteraad op 23 augustus 2005 is vastgesteld. Ten behoeve van het hernieuwde goedkeuringsbesluit is aanvullend onderzoek verricht, wat de juistheid van de in het bestemmingsplan beschreven conclusies bevestigt en waarvan de rapportage aan het hernieuwde besluit van Gedeputeerde Staten ten grondslag ligt.

Gedeputeerde Staten hebben het bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005 opnieuw goedgekeurd met uitzondering van het roodomlijnde gedeelte van de plankaart, dat betrekking heeft op gronden van de firma Ad Spek Jachtbouw. Voor de betrokken gronden wordt een herziening van het bestemmingsplan voorbereid.

Ter inzage/beroep

Op grond van artikel 28, zesde en zevende lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het besluit van Gedeputeerde Staten met de bijbehorende stukken voor een ieder bij de gemeentelijke Servicecentra ter inzage van vrijdag 7 augustus 2009 tot en met donderdag 17 september 2009.

Gedurende de periode, waarin het besluit van Gedeputeerde Staten ter inzage ligt, kan daartegen beroep (voor zover betrekking hebbend op onderdelen van het besluit die dienen tot herstel van de door de Raad van State geconstateerde gebreken aan het eerdere goedkeuringsbesluit) worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • degenen die tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen tegen het op 23 augustus 2005 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig hun bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te dienen;

  • een ieder, voor zover het beroep betrekking heeft op de (gedeeltelijke) onthouding van goedkeuring aan het plandeel waarin de gronden van de firma Ad Spek Jachtbouw zijn gelegen.

U kunt beroep instellen door een beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift is een brief waarin u aangeeft tegen welk besluit u in beroep komt en waarom u het met dat besluit niet eens bent. Gedurende de genoemde periode kunt u tevens bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening (‘schorsingsverzoek’) indienen.

Inwerkingtreding besluit

Het besluit van Gedeputeerde Staten tot (hernieuwde) goedkeuring van het bestemmingsplan Vlietland noordoost 2005 treedt in werking met ingang van de dag, na die waarop de beroepstermijn eindigt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Leidschendam, 6 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg.

Naar boven