stcrt-2009-11588-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost, 2e herziening’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 16 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost, 2e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Deze herziening van het bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor de recreatieontwikkelingen op de Bergse Heide, waaronder de realisatie van een bungalowpark, de aanleg van een golfbaan, het versterken van de ecologische verbindingszone de Kraggeloop en de mogelijkheden voor een of meerdere landgoederen.

De bij de vaststelling van het bestemmingsplan hebben onder meer betrekking op:

  • het bebouwingspercentage op de golfbaan;

  • de bedrijfsmatige exploitatie van het bungalowpark;

  • mogelijkheden voor kampeerchalets ten zuiden van het bungalowpark;

  • reparatie van niet goedgekeurde delen van de 1e herziening van het bestemmingsplan en de uitspraak van de Raad van State inzake het moederplan;

  • toevoeging van een 3-tal locaties: Moerstraatsebaan 89, Halstersebaan 33 en Luienhoekweg 1 als gevolg van ontwikkelingen/omissies.

Wij hebben het bestemmingsplan voor goedkeuring aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Het raadsbesluit ligt voor iedereen vanaf 3 augustus 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek in de hal van het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom. Gedurende deze termijn kunnen schriftelijk en mondelinge bedenkingen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch) worden ingebracht. Daartoe bevoegd zijn degenen die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen kan eenieder bedenkingen indienen.

Bergen op Zoom, 31 juli 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de secretaris,

G. van Hofwegen.

De burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven