stcrt-2009-11575-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening, betonwarenfabriek Van de Meulengraaf, Nijnselseweg 38 Sint-Oedenrode’, vastgesteld beeldkwaliteitplan ‘Betonwarenfabriek Van de Meulengraaf’

Burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode maken bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening, betonwarenfabriek Van de Meulengraaf, Nijnselseweg 38 Sint-Oedenrode’ gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad op 25 juni 2009 het beeldkwaliteitplan ‘Betonwarenfabriek van de Meulengraaf’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om de betonwarenfabriek aan de Nijnselseweg 38 te Sint-Oedenrode uit te breiden. In dit bestemmingsplan wordt tevens voorzien in de vastlegging van een geluidszone als bedoeld in artikel 40 Wet geluidhinder. In het beeldkwaliteitsplan zijn uitgangspunten geformuleerd voor de architectuur van de betonwarenfabriek.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • aanpassing van de regels door opneming van een ontheffingsregeling bij de bestemming Wonen voor de uitoefening van bedrijfsmatige activiteiten en consumentverzorgende bedrijven in het hoofd- of bijgebouw;

  • aanpassing van de begripsbepalingen in verband met opneming van voornoemde ontheffingsregeling;

  • aanpassing van de plankaart door de aanduiding ‘tuin’ bij de bestemming ‘Wonen’ op te nemen;

  • aanpassing van de plankaart door op het perceel Nijnselseweg 42 een woningtypeaanduiding ‘tweeaaneen’ op te nemen en het betreffende bouwvlak aan te passen.

  • Verwerking van tekstuele aanpassingen in de toelichting.

Inzage

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan liggen vanaf donderdag 6 augustus 2009 tot en met woensdag 16 september 2009 ter inzage bij het publieksplein van het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode.

U kunt de plannen ook raadplegen/downloaden van de gemeentelijke website www.sint-oedenrode.nl. Op deze site klikt u via de rubriek ‘informatie’ door naar ‘wonen’, vervolgens naar ‘bestemmingsplannen’ en tenslotte naar ‘betonwarenfabriek’.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende tegen het besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan geen beroep instellen. Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na de dag waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Tegen het beeldkwaliteitplan kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven