Wijziging regeling Tijdelijke subsidieregeling maritieme innovatie

16 januari 2009

Nr. CEND/HDJZ-2008/1682 sector SCH

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

Besluit:

ARTIKEL I

De Tijdelijke subsidieregeling maritieme innovatie wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 6, eerste lid, onderdeel a, aanhef, komt te luiden:

  • a. de volgende noodzakelijke, rechtstreeks aan het project toe te rekenen en door de aanvrager na indiening van de subsidieaanvraag gemaakte kosten:

B

Artikel 11 komt te luiden:

Artikel 11

De Minister stelt voor grote projecten jaarlijks vast vanaf welke datum de aanvraag kan worden ingediend en op welke datum de aanvraag uiterlijk moet zijn ontvangen en doet daarvan mededeling in de Staatscourant. Wanneer de aanvrager krachtens artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid is gesteld om de aanvraag aan te vullen, geldt de dag waarop de aanvulling is ontvangen als datum van ontvangst van de aanvraag.

C

Artikel 12 komt te luiden:

Artikel 12

Een aanvraag voor een klein project moet uiterlijk 31 oktober van het desbetreffende jaar zijn ontvangen. In 2010 moet de aanvraag uiterlijk op 30 juni zijn ontvangen.

D

Artikel 29 komt te luiden:

Artikel 29

De Minister stelt voor afloop van deze regeling een evaluatierapport op.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

TOELICHTING

Algemeen

Met de Tijdelijke subidieregeling maritieme innovatie is nu bijna anderhalf jaar ervaring opgedaan. Daarbij is op enkele punten behoefte gebleken aan wijziging van de regeling. Uit de in deze regeling opgenomen wijzigingen vloeien geen administratieve lasten voor bedrijven en burgers voort.

Artikelsgewijs

Artikel I

Onderdeel A (wijziging artikel 6)

Deze wijziging borgt dat alleen kosten gedeclareerd worden die na het moment van de indiening van de subsidieaanvraag zijn gedaan.

Onderdelen B en C (wijziging artikelen 11 en 12)

In de huidige regeling is sprake van ‘momenten van indiening’. In de artikelen 11 en 12 is een specifieke datum benoemd waarop aanvragen bij het Ministerie ontvangen moeten zijn. Hierdoor is onduidelijkheid over tijdigheid van indiening in relatie tot ontvangst bij het Ministerie weggenomen.

Onderdeel D (wijziging artikel 29)

Het moment van het opstellen van het evaluatierapport wordt verplaatst om de volledige resultaten en effecten van deze regeling te kunnen beoordelen.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven