stcrt-2009-11493-001.png Ontwerpbestemmingsplan Heemskerkerduin en Noorddorp 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Heemskerkerduin en Noorddorp 2009 met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan Heemskerkerduin en Noorddorp 2009 kan vanaf deze datum tot en met 9 september 2009 worden ingezien in het gemeentehuis Bachstraat 6 te Heemskerk (opvraagbaar bij de receptie) en is digitaal te raadplegen op www.heemskerk.nl. Het ontwerpbestemmingsplan ligt eveneens ter inzage in de bibliotheek aan de Gerrit van Assendelftstraat 17, de bibliotheek aan de Beneluxlaan 205–207 en het buurtcentrum de Evelaer, Luttik Cie 35 alhier.

Op 20 augustus a.s. zal op het gemeentehuis om 20.00 uur een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan worden gehouden.

Na een evaluatie heeft de gemeenteraad in april 2008 de nieuwe kaders voor het bestemmingsplan vastgesteld. Het behoud van het agrarische karakter van het gebied met toestaan van een agrarische verbreding (agrarisch plus) als neventak geldt wat de raad betreft als uitgangspunt. Het nieuwe bestemmingsplan beoogt een actueel planologisch kader te bieden, dat goed leesbaar, uitvoerbaar en handhaafbaar is. Weeffouten in het huidige bestemmingsplan zijn hersteld. In het gebied met een oppervlakte van 513 hectare en globaal begrensd door de stedelijke bebouwing van Heemskerk in het oosten, het duingebied in het westen, het industrieterrein Corus alsmede de gemeentegrens met Beverwijk in het zuiden en de gemeente Castricum aan de noordzijde worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan heeft een conserverend karakter.

Een ieder kan gedurende de inzage termijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze te richten aan de Gemeenteraad, Postbus 1,1960 AA Heemskerk. Een zienswijze kan eventueel ook mondeling kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken met de heer J.G.A. Tuithof via telefoonnummer (0251) 256 981 (op vrijdag niet aanwezig).

Naar boven