Simpelveld

Bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2008’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Simpelveld maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied, herziening 2008’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het onderhavige bestemmingsplan voorziet in een aanpassing van de bestemming van de percelen (of een gedeelte daarvan): Bosschenhuizen 17, kadastraal bekend gemeente Simpelveld, sectie D, nummers 938, 939, 940, 1315 en 2986, Koolhoverweg 30, kadastraal bekend gemeente Simpelveld, sectie K, nummer 233, Tienbaan ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Simpelveld, sectie B, 3137 (ged.).

Tevens worden de regels aangepast inzake teeltondersteunende voorzieningen (Artikel 9, 10, 11 en 12 steeds in lid F, onder b en artikel 13, lid F, onder a) en omtrent het uitvoeren van archeologisch onderzoek, als genoemd in artikel 36, lid C.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormen de opmerkingen van de provincie op het geldende bestemmingsplan en de daardoor gewijzigde inzichten bij de gemeente. Het bestemmingsplan is een uitwerking van het voorbereidingsbesluit d.d. 20 september 2007.

Het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, is gewijzigd vastgesteld.

De wijziging heeft betrekking op het handhaven van de bestemming ‘Agrarisch bouwblok’ van het perceel aan de Tienbaan ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Simpelveld, sectie B, 3137 (ged.), in afwijking van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening vanaf 30 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis aan de Markt 1 in Simpelveld.

Gedurende de hiervoor genoemde zes weken kan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking.

  • Belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te dienen.

  • Belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Grondgebiedzaken, telefoonnummer (045) 5448311.

Simpelveld, 29 juli 2009

Naar boven