stcrt-2009-11480-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden–Ossendrecht’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Partiële herziening hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden–Ossendrecht’ in de vergadering van 9 juli 2009 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de aanleg van de hoofdaardgastransportleiding Wijngaarden–Ossendrecht door NV Nederlandse Gasunie. Met het bestemmingsplan wordt de aanleg van het gedeelte van de aardgastransportleiding binnen onze gemeente mogelijk gemaakt.

Binnen de gemeente Binnenmaas loopt het tracé van de aardgasleiding door het zuidelijk deel van de gemeente. Ten noorden van de tunnelmond van de HSL komt de leiding vanaf de Dordtsche Kil de gemeente binnen. Vervolgens wordt de HSL overgestoken naar het zuiden, waarna de leiding parallel aan de Boomdijk de gemeente verlaat richting de gemeente Strijen.

Het vastgestelde bestemmingsplan, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf 3 augustus 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam op maandag en woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.00 en op dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen via de website van de gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder actueel/ter inzage.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar gemaakt hebben, alsmede belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Binnen de beroepstermijn kan een belanghebbende die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking of – indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht – op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Binnenmaas, 31 juli 2009

Naar boven