stcrt-2009-11443-001.png Goedkeuringsbesluit dijkversterkingplan kadoelersluis

Wet milieubeheer

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken op grond van artikel 7b, lid 2 van de Wet op de waterkering het volgende bekend:

Goedkeuringsbesluit Dijkversterkingplan Kadoelersluis.

Dijkversterkingplan

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken het volgende bekend. Waterschap Zuiderzeeland is voornemens om versterkingsmaatregelen uit te voeren aan de Kadoelersluis. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de Kadoelersluis te laten voldoen aan de veiligheidsnorm voor de overstromingskans die de Wet op de Waterkering voorschrijft.

De dijkversterking bestaat uit de volgende maatregelen:

  • Het verflauwen van de binnentaluds van de aangrenzende grondlichamen over een totale lengte van ca. 40 meter.

  • De vervanging van de grasmatbekleding op het buitentalud van het grondlichaam aan de zijde van de Noordoostpolder door een lichte steenbekleding over een lengte van ca. 25 meter en de vervanging van de bestaande damwand over een lengte van ca. 20 meter.

Uitvoering van het dijkversterkingplan kan slechts geschieden na goedkeuring door Gedeputeerde Staten van Flevoland (artikel 7b, lid 2 van de Wet op de Waterkering). Bij besluit van 21 juli 2009 hebben Gedeputeerde Staten het dijkversterkingplan goedgekeurd.

Terinzagelegging

Het dijkversterkingplan Kadoelersluis, de brief van Waterschap Zuiderzeeland aan Gedeputeerde Staten van Flevoland over de vaststelling van het dijkversterkingplan en de brief van Flevoland aan Waterschap Zuiderzeeland over de goedkeuring van het dijkversterkingplan liggen vanaf donderdag 30 juli 2009 tot en met woensdag 9 september 2009 ter inzage op de volgende plaatsen en tijden:

  • in het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het kantoor van Waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20 te Lelystad, op werkdagen tijdens kantooruren;

  • in het provinciehuis, Visarenddreef 1 te Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren.

Om de stukken buiten deze uren in te zien, kan telefonisch (0320-265407 of 265382) een afspraak worden gemaakt. Tevens zijn de beschikkingen voor een ieder toegankelijk via de website http://provincie.flevoland.nl/nieuws/ter_inzage_legging/

Beroep

Ingevolge artikel 7i, eerste lid van de Wet op de Waterkering, kan gedurende zes weken vanaf de datum van bekendmaking van het besluit tot goedkeuring van het dijkversterkingplan Kadoelersluis tegen dit besluit door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbenden die beroep instellen kunnen tevens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een dergelijk verzoek kan worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de indiening van een beroepschrift en een verzoekschrift is een griffierecht verschuldigd.

Inlichtingen

Voor inlichtingen over de procedure kunt u contact opnemen met de Provincie Flevoland (de heer H. Graaff), telefoon 0320-265 449.

Naar boven