Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Staatssecretaris van Financiën van 14 juli 2009, nr. DGM/K&L 2009045831, tot wijziging van de Regeling groenprojecten 2005

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en de Staatssecretaris van Financiën, na overleg met de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en na overleg met de Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 5.14, derde lid, onderdeel a, en zevende lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001;

Besluiten:

ARTIKEL I

De Regeling groenprojecten 2005 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, onderdeel h, onder 5°, sub a., komt te vervallen.

B

Aan artikel 3 wordt een derde lid toegevoegd, luidende:

  • 3. Het eerste lid, onderdeel b, is niet van toepassing op projecten als bedoeld in artikel 2, onderdeel g.3°, g.4°, of g.7°, die worden uitgevoerd op of aan een woning en die worden uitgevoerd voor rekening en risico van de eigenaar-bewoner.

C

Aan artikel 6, eerste lid, wordt onder vervanging van de punt aan het slot door een puntkomma, een nieuw onderdeel toegevoegd, luidende:

  • c. vijftien jaren, indien het een project betreft als bedoeld in artikel 2, onderdeel g.3°, g.4°, of g.7°, die worden uitgevoerd op of aan een woning en die worden uitgevoerd voor rekening en risico van de eigenaar-bewoner.

D

Artikel 6, vijftiende lid, onderdeel a, komt te vervallen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 juli 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

De Staatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

Met onderhavige regeling worden enkele wijzigingen doorgevoerd in de Regeling groenprojecten 2005.

Met de wijzigingen onder A en D komt de mogelijkheid te vervallen om een groenverklaring te ontvangen voor de renovatie van bestaande woningen door de eigenaar-bewoner waarvan de Energie-index na renovatie ten minste twee labelstappen lager is dan ervoor en de woning minimaal een B-label verkrijgt. Met de wijziging onder B vervalt de ondergrens van het projectvermogen voor bepaalde investeringen die aan de eigen woning worden uitgevoerd.

Onder C wordt de maximale looptijd van de verklaring voor die investeringen verlengd naar 15 jaar.

Achtergrond van de wijzigingen is om relatief geringe investeringen in zonnecellen, zonnecollectoren en warmtepompen door de eigenaar-bewoner te ondersteunen.

De ontwerpregeling is op 20 juli 2009 gemeld aan de Commissie van de Europese Gemeenschappen (notificatienummer 2009/0412/NL) ter voldoening aan artikel 8, eerste lid, van richtlijn nr. 98/34/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 22 juni 1998 betreffende een informatieprocedure op het gebied van normen en technische voorschriften en regels betreffende de diensten van de informatiemaatschappij (PbEG L 204), zoals gewijzigd bij richtlijn nr. 98/48/EG van 20 juli 1998 (PbEG L 217).

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

De Mtaatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven