stcrt-2009-11413-001.png Bestemmingsplan Hoensbroek Centrum

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 30 juli 2009 gedurende 6 weken ter inzage ligt het bestemmingsplan ‘Hoensbroek Centrum’, zoals dat door de gemeenteraad in zijn vergadering van 5 mei 2009 gewijzigd is vastgesteld. De – ambtshalve – wijziging heeft betrekking op de toevoeging aan de bedrijvenlijst van een aantal categorie 3 bedrijven.

Het bestemmingsplan ‘Hoensbroek Centrum’ is gelegen in het noordoosten van het gemeentelijk grondgebied in het stadsdeel Hoensbroek.

De grens van het plan verloopt via een aaneenschakeling van wegen die allen (gedeeltelijk) zijn gelegen binnen het plangebied. Het betreft, gezien van noord naar zuid (zie plankaart), achtereenvolgens de navolgende wegen: Kastanjelaan, Amstenraderweg, Weustenraedtstraat, Christiaan Quixsstraat, Kouvenderstraat, Aldenhofstraat, Monseigneur Nolenstraat, Pastoor Schleidenstraat, Wilhelminastraat, Rietrastraat, Kloosterstraat, Marktstraat, Juliana-Bernhardlaan, Alofsstraat, Hoofdstraat en de Sleinadastraat.

Het vastgestelde bestemmingsplan, ligt met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage in het Stadhuis aan de Geleenstraat 27 te Heerlen bij de balie van de afdeling Publiekszaken, op de eerste verdieping van het stadhuis, geopend elke werkdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link <http://www.heerlen.nl/smartsite.dws?id=39913.

Binnen de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar heeft gemaakt, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. De gelijke bevoegdheid komt toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijziging.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling Rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven