stcrt-2009-11410-001.png Bestemmingsplan Hoensbroek Zuid

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 30 juli 2009 gedurende 6 weken ter inzage ligt het bestemmingsplan ‘Hoensbroek Zuid’, zoals dat door de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 juni 2009 gewijzigd is vastgesteld. De wijzigingen zijn een gevolg van de ingediende zienswijze en betreffen een aantal – kleinere – aanpassingen van de plankaart en van de toelichting.

Het bestemmingsplan Hoensbroek Zuid is een beheersplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie.

Het bestemmingsplan wordt aan de noordzijde globaal begrensd door de Juliana-Bernhardlaan, Kloosterlaan, Rietrastraat en Wilhelminastraat. Aan de oostzijde vormen de Koumenweg en de in het verlengde ervan gelegen Prof. Eykmanlaan een heldere begrenzing. Bedrijventerrein De Koumen vormt de zuidelijke grens van het plangebied. Aan de westzijde wordt de grens globaal gevormd door de spoorweg Sittard-Heerlen en de parallel hieraan gelegen A76 en N281. Aan de noordoostzijde grenst het plangebied aan het groengebied rondom Kasteel Hoensbroek en de plangrens is gelijk gelegd met de Terlindenweg, Overbroekerstraat, Onderste Wehr, Ridder Hoenstraat en de Kasteel Hoensbroeklaan.

Het vastgestelde bestemmingsplan, ligt met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage in het Stadhuis aan de Geleenstraat 27 te Heerlen bij de balie van de afdeling Publiekszaken, op de eerste verdieping van het stadhuis, geopend elke werkdag van 08.30 uur tot 14.00 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link <http://www.heerlen.nl/smartsite.dws?id=39913.

Binnen de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kan tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar heeft gemaakt, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest. De gelijke bevoegdheid komt toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijziging.

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan, treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven