stcrt-2009-11405-001.png Bestemmingsplan Heerlerheide Zuid

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat aan het bestemmingsplan ‘Heerlerheide Zuid - deelgebied Litscherveld’ vastgesteld door de gemeenteraad op 7 december 2005, gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluiten van 10 juni en 1 juli 2008 bij uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 10 juni 2009 gedeeltelijk goedkeuring is onthouden.

De gedeeltelijke onthouding van goedkeuring heeft betrekking op de plandelen gelegen op en binnen een straal van 30 meter van het huidige perceel van Autosport Brouns BV en Jolo Beheer BV. Het betreft de plandelen met de bestemmingen: ‘Verblijfsdoeleinden (Vb)’, ‘Verblijfsdoeleinden - fiets- en voetpad (Vb (f+v)) en ‘Groen (G)’.

Ingevolge artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) liggen het bestemmingsplan en de overige op deze zaak betrekking hebbende stukken met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder terinzage op het stadhuis, Geleenstraat 27 (1e verdieping, balie BWM op de eerste verdieping van het stadhuis, geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur) alhier.

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de link <http://www.heerlen.nl/smartsite.dws?id=39913.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door degene die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede door een belanghebbende die aantoont, dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig genoemd artikel tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Deze inwerkingtreding kan uitsluitend worden gestuit door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiertoe dient binnen de termijn van de terinzagelegging een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter te worden ingediend.

Naar boven