stcrt-2009-11400-001.png Raadsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Arcen en Velden maken ingevolge artikel 3.8, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

De gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 28 mei 2009 het ontwerpbestemmingsplan Arcen Dorp 2005, partiële herziening Parkeerplaats Schans’ heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 30 juli 2009, gedurende zes weken ter inzage in het Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 5944 AH Arcen. Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.00 uur.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan zijn te vinden op de website van de gemeente; www.arcenenvelden.nl – ‘bouwen en wonen’ – ‘ruimtelijke ordening’.

Plangebied en inhoud bestemmingsplan

Het is gewenst het parkeerterrein aan de Schans in Arcen uit te breiden als bijdrage aan de oplossing voor de verkeersproblematiek in Arcen en het verbeteren van de bereikbaarheid van naastgelegen natuurgebieden. Het parkeerterrein gaat dan voorzien in de parkeerbehoefte van de MFA Arcen. Op het parkeerterrein worden ook de vanuit het oude centrum te verplaatsen bushaltes gesitueerd (t.b.v. openbaar vervoerontsluiting MFA).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het bestemmingsplan ter inzage ligt schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven