stcrt-2009-11330-001.png Vooraankonding ontwerpuitwerkingsplan 1.3.1 Bro

Hierbij laten burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot weten dat zij een uitwerkingsplan fase 1 voorbereiden voor het bestemmingsplan Strijpsche Kampen Noord in Oirschot. Met deze vooraankondiging voldoen wij aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

In de gemeente Oirschot wordt, in het gebied tussen de Eindhovensedijk, het Beatrixkanaal en de Oirschotse Heide/Aerlesche Heide, het bedrijventerrein Strijpsche Kampen gerealiseerd. Met de realisatie van het bedrijventerrein, dat is gesitueerd in de oksel van de Rijksweg A58 en A2, wil de gemeente Oirschot voorzien in de lokale behoefte aan ruimte voor bedrijvigheid. Daarnaast speelt de ontwikkeling van Strijpsche Kampen een rol bij het oplossen van het tekort aan bedrijfslocaties in de regio Eindhoven.

Om de ontwikkeling van het bedrijventerrein Strijpsche Kampen mogelijk te maken is op 25 maart 2008 het bestemmingsplan ‘Strijpsche Kampen Noord’ vastgesteld, dat op 8 juli 2008 is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. In het bestemmingsplan ‘Strijpsche Kampen Noord’ zijn de grote lijnen voor de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein en de omliggende gronden vastgelegd. Voor het bedrijventerrein zelf is niet voorzien in een directe bouwtitel, maar in een uit te werken bestemming.

Dit uitwerkingsplan wordt momenteel voorbereid.

Wij leggen het ontwerpuitwerkingsplan Strijpsche Kampen, fase 1 in het derde kwartaal van 2009 gedurende zes weken voor zienswijzen ter inzage in het gemeentehuis van Oirschot, Deken Frankenstraat 3.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpuitwerkingsplan Strijpsche Kampen, fase 1 kunt u mondeling of schriftelijk een zienswijzen kenbaar maken. Wij publiceren de kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerpuitwerkingsplan Strijpsche Kampen, fase 1 in het Oirschots Weekjournaal en langs elektronische weg (op de gemeentelijke internetsite www.oirschot.nl).

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met Angeliek Willems van het team Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld dat op dit moment nog geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Naar boven