stcrt-2009-11320-001.png Ontwerpprojectbesluit ten behoeve van de bouw van 32 woningen in woningbouwlocatie De Putstraat te Eckelrade

Burgemeester en wethouders van de gemeente Margraten zijn voornemens om medewerking te verlenen aan het realiseren van 32 woningen op de percelen kadastraal bekend als Gemeente Margraten, sectie R, nrs. 290 (ged.) en 332. Het projectbesluit maakt de bouw van 32 woningen met bijbehorende infrastructuur, groenvoorzieningen en waterretentie voorzieningen op genoemde percelen mogelijk. Het plangebied is gelegen aan de rand van de kern Eckelrade ten westen van de laatste uitbreiding aan de Putstraat. In noordelijke richting wordt het plangebied begrensd door de Linderweg. In zuidelijke richting grenst het plangebied aan de Dorpsstraat.

De locatie valt onder bestemmingsplan ‘Buitengebied 1996’ inclusief herziening 2001 en 2003 en heeft de bestemming ‘Agrarisch gebied met landschappelijke en /of natuurlijke waarden’. Een klein gedeelte van de locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘Kern Eckelrade’ en heeft de bestemming ‘Agrarisch-landschappelijke en/of natuurlijke waarden’. De voorgenomen ontwikkeling past niet binnen de bouwvoorschriften van deze vigerende bestemmingsplannen.

Om realisatie mogelijk te maken is het noodzakelijk een projectbesluit ex artikel 3.10 Wet ruimtelijke ordening (Wro) te nemen. Burgemeester en wethouders maken bekend dat ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en artikel 3.11, lid 1 Wro het ontwerpprojectbesluit en de bijbehorende stukken zoals de ruimtelijke onderbouwing vanaf donderdag 30 juli 2009 tot en met woensdag 9 september 2009 voor eenieder ter inzage liggen bij de receptie in het gemeentehuis.

Inzage in het ontwerpprojectbesluit is zonder afspraak mogelijk op maandag en op woensdag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Op dinsdag is inzage zonder afspraak mogelijk tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Mocht u het plan liever op een ander tijdstip willen inzien dan kunt u hiertoe een afspraak maken met de heer H. Luth, tel. 043-458 8497. Het ontwerpprojectbesluit en de bijbehorende stukken is ook te raadplegen op internet: www.margraten.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze op dit ontwerpbestemmingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij de gemeenteraad van Margraten, Postbus 10, 6269 ZG Margraten. Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met genoemde ambtenaar. Van hetgeen in een mondelinge zienswijze naar voren wordt gebracht, zal een verslag worden gemaakt.

Margraten, 29 juli 2009

Burgemeester en Wethouders van Margraten,

de secretaris,

B.M.H. Grooten.

De burgmeester,

J.H.M. Bronckers.

Naar boven