stcrt-2009-11295-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Eckelrade

Burgemeester en wethouders van de gemeente Margraten maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 14 juli 2009, nummer 2009/10922 het door de gemeenteraad op 16 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan Eckelrade hebben goedgekeurd met uitzondering van:

  • 1. het bouwvlak gelegen tussen Dorpsstraat 130 en 132 en Dorpsstraat 138, maar de bestemming ‘Wonen’ te handhaven;

  • 2. de bouwgrens zoals die is opgenomen aan de Dorpsstraat tussen de huisnummers 31 en 35;

  • 3. de zinsnede: ‘de hoogte van boogkassen/tunnels ten hoogste 3,25 m mag bedragen’ zoals die is opgenomen in artikel 8, lid C, sub 8.

Het bestemmingsplan voorziet in de juridische regeling voor de bestaande kern van Eckelrade. De agrarische bedrijven Dorpsstraat 32 en 83 maken geen deel uit van het plangebied. Deze zijn/worden geheel in het bestemmingsplan Buitengebied opgenomen.

Het goedkeuringsbesluit ligt samen met het bestemmingsplan met ingang van donderdag 30 juli 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de hal van het gemeentehuis van Margraten, Amerikaplein 1 te Margraten. Inzage is zonder afspraak mogelijk op maandag en op woensdag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Op dinsdag is inzage zonder afspraak mogelijk tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Mocht u dit plan liever op een ander tijdstip willen inzien dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw A. Plönes, tel. 043-4588499.

Binnen de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Beroep tegen de goedkeuring kan worden ingesteld door degene die binnen de in de wet gestelde termijnen bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen. Beroep tegen de onthouding van goedkeuring kan worden ingesteld door een ieder.

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Ingevolge het bepaalde in artikel 28 lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het goedkeuringsbesluit in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld en een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Margraten, 29 juli 2009

Burgemeester en Wethouders van Margraten,

de secretaris,

B.M.H. Grooten.

De burgemeester,

J.H.M. Bronckers.

Naar boven