Tynaarlo

Ontwerpbestemmingsplan ‘Facetregelingen permanente bewoning recreatiewoningen en kleinschalige verblijfsrecreatie’

Nieuw bestemmingsplan voor de gehele gemeente!

De gemeente Tynaarlo werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor de gehele gemeente. In dit bestemmingsplan zijn regels opgenomen met betrekking tot kleinschalige verblijfsrecreatie en permanente bewoning van recreatiewoningen.

Kleinschalige verblijfsrecreatie

De gemeente Tynaarlo ontvangt regelmatig verzoeken van inwoners voor het starten van een kleinschalige camping op hun perceel. De gemeente beoordeelt vervolgens of het gevraagde gebruik inpasbaar is op de locatie en de woonomgeving.

Deze beleidsregels worden nu vertaald naar een nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de gehele gemeente. Hierdoor gaan voor alle verzoeken om een kleinschalige camping dezelfde voorwaarden gelden. De bestemmingsplanregeling kent als uitgangspunt dat een kleinschalige camping is toegestaan als onder andere het terrein van een bepaalde omvang is, het maximaal 15 standplaatsen betreft, het terrein buiten de kampeerperiode weer leeg is en zich binnen een straal van 1 kilometer hemelsbreeds geen andere camping bevindt.

Het kamperen op reguliere recreatieterreinen is in de gemeente Tynaarlo geregeld in diverse bestemmingsplannen. Gelijktijdig met dit bestemmingsplan is een nieuw bestemmingsplan voor de reguliere terreinen in procedure. Dit betreft het bestemmingsplan ‘Verblijfsrecreatieterreinen’.

Permanente bewoning recreatiewoningen

Naast een regeling voor kleinschalige campings bevat het bestemmingsplan tevens een regeling met betrekking tot permanente bewoning van recreatiewoningen. Dit wordt voor de gehele gemeente uitgesloten zodat een solide basis voor handhaving aanwezig is. Een uitzondering op deze regeling is gemaakt voor een aantal recreatiewoningen in Zeegse die op basis van het huidige bestemmingsplan door een ieder permanent bewoond mogen worden. Daarnaast mogen bewoners met een persoonsgebonden beschikking eveneens een recreatiewoning permanent bewonen. Bij een verhuizing komt dit recht echter weer te vervallen.

Kom het ontwerp-bestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Facetregelingen permanente bewoning recreatiewoningen en kleinschalige verblijfsrecreatie’ ligt met ingang van vrijdag 31 juli 2009, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien op maandag, dinsdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur, op woensdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag 08.30 tot 19.00 uur en buiten kantooruren op telefonische afspraak.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan, schriftelijk ter kennis brengen van de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Projecten, team Projecten, telefoonnummer 0592-266662.

Naar boven