Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 1 juli 2009, nr. BV/M&C/MI/2009/15145, houdende wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Werk 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Inspectie Werk en Inkomen 2007, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit WBJA 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie AI Arbeidsomstandigheden 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SIOD 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Inkomensverzekeringen en – voorzieningen 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Re-integratie en Participatie 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit RUA 2009 en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Directie Internationale Zaken 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 2, eerste lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en formatie rijksdienst 2007 en 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 4, vierde lid, aanhef en onderdeel a, 8 derde lid, aanhef en onderdeel a, 22, eerste lid, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, 8, eerste lid, van het Besluit taakuitoefening Inspectie Werk en Inkomen, 3, onderdeel k, en 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009, 3, eerste lid, onderdeel k, en 15 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009, 3, eerste lid, onderdeel k, en 10 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009, 3, eerste lid, onderdeel k, en 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Werk 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 2, onderdeel b, komt te luiden:

  • b. de directie Bedrijfsvoering, die rechtstreeks ressorteert onder de plaatsvervangend secretaris-generaal;

B

Artikel 6 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het tweede lid komt te luiden:

  • 2. De plaatsvervangend secretaris-generaal geeft rechtstreeks leiding aan de functionaris die leiding geeft aan het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b.

2. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. De plaatsvervangend secretaris-generaal stelt het jaarplan vast van het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b. Gegeven het budget dat door de secretaris-generaal aan de plaatsvervangend secretaris-generaal ter beschikking is gesteld, kent de plaatsvervangend secretaris-generaal aan de functionaris die leiding geeft aan het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b, het budget toe waarover hij mag beschikken. De plaatsvervangend secretaris-generaal bewaakt de voortgang van de uitvoering van het jaarplan van het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b.

3. Het vierde lid, aanhef, komt te luiden:

  • 4. De plaatsvervangend secretaris-generaal is belast met de beleids- en bedrijfsvoering betreffende het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b, en hij is tevens verantwoordelijk voor een departementsbrede samenhangende bedrijfsvoering. Het werkterrein van de plaatsvervangend secretaris-generaal omvat in brede zin:

4. Het vijfde lid komt te luiden:

  • 5. De plaatsvervangend secretaris-generaal is verantwoordelijk voor:

    • a. het bij schriftelijk besluit toedelen van taken aan het onder hem ressorterend organisatieonderdeel en aan de functionaris die leiding geeft aan dit organisatieonderdeel;

    • b. de werkgeversverplichtingen die voortvloeien uit wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden ten aanzien van het onder hem ressorterend organisatieonderdeel alsmede de hiervoor bedoelde werkgeversverplichtingen voor zover deze centraal georganiseerd zijn;

    • c. de personeelsaangelegenheden welke niet ingevolge artikel 4, vierde lid, aan de secretaris-generaal zijn voorbehouden, dan wel ingevolge artikel 8, tweede lid, van het Besluit taakuitoefening Inspectie Werk en Inkomen tot de bevoegdheden van de inspecteur-generaal behoren, dan wel ingevolge artikel 8, derde lid, tot de taken van een directeur-generaal of de inspecteur-generaal behoren;

    • d. het adviseren van de bewindspersonen ten aanzien van zijn werkterrein als bedoeld in het vierde lid en het attenderen van de bewindspersonen op politiek of maatschappelijk gevoelige aspecten ten aanzien van zijn werkterrein;

    • e. het rapporteren aan de secretaris-generaal over de uitvoering van de jaarplannen betreffende het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b;

    • f. de behandeling van klachten als bedoeld in artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht voor zover deze betrekking hebben op gedragingen van de functionaris van het organisatieonderdeel, genoemd in artikel 2, onderdeel b;

    • g. het materieel beheer overeenkomstig de Regeling materieelbeheer rijksoverheid 2006 en de Regeling materieelbeheer museale voorwerpen.

5. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. De plaatsvervangend secretaris-generaal vervult bij het ministerie de rol van Chief Information Officer.

C

In artikel 8, derde lid, onderdeel d, wordt ‘de in onderdeel d bedoelde verantwoordelijkheid’ vervangen door: de in onderdeel c bedoelde verantwoordelijkheid.

D

In artikel 9 wordt, onder vernummering van het vierde lid tot het vijfde lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 4. In aanvulling op het eerste lid is de directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering, naast de directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg, bevoegd om handelingen te verrichten die zijn omschreven in het eerste lid voor zover zij verband houden met de afwikkeling van de opgeheven arbeidsvoorzieningsorganisatie.

E

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 10, onderdeel n, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • o. het zorgdragen voor de uitvoering van de werkzaamheden die verband houden met de afwikkeling van de opgeheven arbeidsvoorzieningsorganisatie.

F

Artikel 15 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. De vertegenwoordigingsbevoegde is gehouden in de ondertekening van stukken die op basis van mandaat, volmacht of machtiging worden ondertekend, zijn vertegenwoordigingsbevoegdheid tot uitdrukking te brengen door opneming van de volgende formule:

    De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

    namens deze,

    handtekening van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

    naam van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

    functie betrokken vertegenwoordigingsbevoegde.

2. Het vierde lid komt te luiden:

  • 4. Stukken kunnen met goedvinden van een bewindspersoon overeenkomstig de door hen geparafeerde minute worden ondertekend door de secretaris-generaal dan wel door een door de bewindspersoon aan te wijzen andere functionaris. Daartoe wordt de volgende formule opgenomen:

    Overeenkomstig het door de Minister genomen besluit,

    handtekening van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

    naam van de betrokken vertegenwoordigingsbevoegde,

    functie betrokken vertegenwoordigingsbevoegde.

G

In artikel 21, eerste lid, wordt ‘Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: Bedrijfsvoering.

H

In artikel 22, derde lid, wordt ‘Facilitaire Zaken’ vervangen door: Bedrijfsvoering.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit secretaris-generaal SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel f, wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie, de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

2. In het eerste lid, onderdeel l, wordt ‘de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

B

In artikel 8, onderdeel e, wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Uitvoering, Handhaving en Bedrijfsvoering 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel f, wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie, de directie Financieel Economische Zaken, de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

2. In het eerste lid, onderdeel m, wordt ‘de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

B

In artikel 5, vierde lid, wordt ‘de directie ICT-diensten’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

C

In artikel 6, eerste lid, wordt na het zinsdeel ‘stillegging van het werk’ ingevoegd: , de verlening van vergunningen, vrijstellingen en ontheffingen.

D

In artikel 7, eerste lid, wordt na het zinsdeel ‘stillegging van het werk’ ingevoegd: ,de verlening van vergunningen, vrijstellingen en ontheffingen.

E

In artikel 11, tweede lid, wordt ‘de directie ICT-diensten’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL IV

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel f, wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie, de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

2. In het eerste lid, onderdeel m, wordt ‘de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

B

Onder vervanging van de punt door een puntkomma aan het slot van artikel 4, onderdeel c, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. het zorgdragen voor de uitvoering van de werkzaamheden die verband houden met de afwikkeling van de opgeheven arbeidsvoorzieningsorganisatie.

ARTIKEL V

Artikel 3 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Werk 2009 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel f, wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie, de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

2. In het eerste lid, onderdeel m, wordt ‘de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL VI

Artikel 7 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Inspectie Werk en Inkomen 2007 wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdeel i wordt ‘de directie Personeel, Organisatie en Informatie, de directie Financieel-Economische Zaken of de directie Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

2. in onderdeel l wordt ‘de directies Gemeenschappelijke Organisatie Bedrijfsvoering, ICT-Diensten en Personeel, Organisatie & Informatie’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL VII

In artikel 10, derde lid, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie AI Arbeidsomstandigheden 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL VIII

In artikel 9, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Directie Internationale Zaken 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL IX

In artikel 10, tweede lid, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Inkomensverzekeringen en – voorzieningen 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL X

In artikel 12, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit Re-integratie en Participatie 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL XI

In artikel 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit RUA 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL XII

In artikel 12, onderdeel d, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SIOD 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL XIII

In artikel 14, derde lid, onderdeel a, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit WBJA 2009 wordt ‘de directie Facilitaire Zaken’ vervangen door: de directie Bedrijfsvoering.

ARTIKEL XIV

  • 1. De artikelen I, onderdelen C tot en met E, IV, onderdeel B, en XIV, van deze regeling treden in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werken terug tot en met 1 januari 2009.

  • 2. Artikel I, onderdeel F, van deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werkt terug tot en met 20 april 2009.

  • 3. De artikelen I, onderdelen A, B, G en H, en II tot en met XIII, van deze regeling treden in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst en werken terug tot en met 1 juni 2009.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 1 juli 2009

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

namens deze:

J.F. de Leeuw.

Naar boven