stcrt-2009-11286-001.png Vastgestelde bestemmingsplannen en exploitatieplannen ‘Zuidplas Noord’ en ‘Zuidplas West’

Raadsbesluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle maken ingevolge artikel 3.8 en artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

De gemeenteraad, in zijn vergadering van dinsdag 16 juni 2009 de bestemmingsplannen ‘Zuidplas Noord’ en ‘Zuidplas West’ en de bijbehorende exploitatieplannen, gewijzigd heeft vastgesteld.

Termijn van terinzagelegging

Het raadsbesluit, de bestemmingsplannen, de exploitatieplannen en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 29 juli 2009, gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 89, 2760 AA Zevenhuizen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Tevens zijn deze stukken te raadplegen op de website van de gemeente: www.zevenhuizen-moerkapelle.nl → ‘Actueel’ → ‘Zuidplas’.

Opgemerkt wordt dat zowel de VROM inspecteur als Gedeputeerde Staten zienswijzen tegen de twee bestemmingsplannen hebben ingediend. Na vaststelling van de bestemmingsplannen hebben zij echter geen aanwijzing gegeven. Om deze reden volgt de bekendmaking 6 weken na het raadsbesluit.

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen de bestemmingsplannen beroep worden ingesteld door:

  • eenieder die tijdig tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • eenieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van de bestemmingsplannen heeft aangebracht ten opzichte van de ontwerpplannen.

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen de exploitatieplannen beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig tegen het ontwerp exploitatieplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van de bestemmingsplannen heeft aangebracht ten opzichte van de ontwerpplannen.

Het beroep dient schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

stcrt-2009-11286-002.png
Naar boven