stcrt-2009-11263-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Praestingsveld 2008 Vechtstraat/Berkelstraat’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 9 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Praestingsveld 2008 Vechtstraat/Berkelstraat’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Voor het perceel tussen de Vechtstraat en de Berkelstraat is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, voor het realiseren van twee vrijstaande woningen en twee twee-onder-een-kap woningen.

Plangebied

Het plangebied ligt in het zuidwesten van het dorp Ulft in de gemeente Oude IJsselstreek. Ten noorden wordt het plangebied begrensd door de Berkelstraat. Aan de west- en oostkant grenst het plangebied aan bestaande woonbebouwing.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Praestingsveld 2008 Vechtstraat/Berkelstraat’ liggen van 30 juli 2009 tot en met 9 september 2009 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur N.B. in de vakantieperiode vervalt de avondopenstelling) kunt u het besluit en het vastgestelde plan inzien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Op verzoek kan het plan ook worden ingezien buiten openingstijden. In dat geval kan contact worden opgenomen met Publieksbalie, tel. (0315) 292 292. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tijdens de periode van de terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door een belanghebbende, die tevens een zienswijze in heeft gediend of indien aangetoond wordt dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking op 10 september 2009, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven