stcrt-2009-11245-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan ‘Woongebieden 2e herziening’

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in artikel 28, zesde lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg op 30 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Woongebieden 2e herziening’ volledig hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan omvat diverse locaties binnen het woongebied van deze gemeente. Het betreft gedeeltelijk een reparatieplan en tevens zijn diverse ontwikkelingen waaraan de afgelopen jaren medewerking is verleend in dit plan meegenomen. Tenslotte zijn enkele aanpassingen in de planvoorschriften gedaan.

Het goedkeuringsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 30 juli 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De plannen kunnen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1), alsmede in de openbare bibliotheek (Rumpenerstraat 147).

Gedurende de terinzagetermijn kan tegen het goedkeuringsbesluit beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) worden ingediend door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en tegen het vastgestelde bestemmingsplan bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten;

  • een belanghebbende die tijdig bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten tegen wijzigingen die de raad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het goedkeuringsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Brunssum, 29 juli 2009

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven