stcrt-2009-11227-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Kruising S.L. van Alterenlaan–N210/M.A. Reinaldaweg 1’

Burgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kruising S.L. van Alterenlaan–N210/M.A. Reinaldaweg 1’ met ingang van 30 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plangebied omvat het gebied van de kruising S.L. van Alterenlaan met de N210 en het aansluitende perceel M.A. Reinaldaweg 1 te Lopik (voormalige opslag van provinciale waterstaat).

Met dit plan wordt het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’ voor deze percelen vervangen.

In dit plan wordt het mogelijk gemaakt op het perceel M.A. Reinaldaweg 1 te Lopik de bestaande opslagloods te slopen en te herbouwen voor een bedrijf, dat zich bezig houdt met het monteren en plaatsen van abri’s en ander straatmeubilair.

De reconstructie van de kruising S.L. van Alterenlaan–N210 is noodzakelijk om de verkeersveiligheid in het algemeen en de oversteekbaarheid van deze kruising voor langzaam verkeer te verbeteren. Daarbij is gekozen voor het afsluiten van de S.L. van Alterenlaan aan de noordzijde voor autoverkeer. Voor de verbetering van de oversteekbaarheid van deze kruising voor langzaam verkeer wordt er een middengeleider in de N210 aangebracht. Voor het afslaande verkeer op de N210 vanuit de richting Utrecht naar het zuidelijke deel van de S.L. van Alterenlaan komt er een apart van de doorgaande rijbaan gelegen afslagstrook.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 30 juli 2009 tot en met 9 september 2009 voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Lopik bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur. Ook buiten de genoemde openingstijden en op dinsdag buiten de werkuren tot 20.00 uur kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor moet een aparte afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0348-559955. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Plannen en projecten’.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Lopik, Postbus 50, 3410 CB Lopik, onder vermelding van: ‘Kruising S.L. van Alterenlaan–N210/M.A. Reinaldaweg 1’. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze naar voren te brengen.

Lopik, 29 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Lopik.

Naar boven