stcrt-2009-11215-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Marickenland’

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat Gedeputeerde Staten van Utrecht bij besluit van 14 juli 2007, nummer 2009INT245140, hebben besloten tot goedkeuring van het bestemmingsplan ‘Marickenland’. Het bestemmingsplan, de daarop betrekking hebbende stukken en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van dinsdag 28 juli 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Bouw- en woningtoezicht in de hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 te Mijdrecht (openingstijden: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur, vr. 08.30–12.30 uur en ma.avond 17.30–19.30 uur). Het bestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te downloaden vanaf de gemeentelijke website www.derondevenen.nl.

Het plan

Het bestemmingsplan ‘Marickenland’ betreft de ontwikkeling van een natuur- en recreatiegebied tussen Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis en een woonwijk in aansluiting op de bestaande woonbebouwing van Wilnis.

Beroep

Belanghebbenden die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben gewend, of een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig genoemde bepalingen tot Gedeputeerde Staten van Utrecht te wenden, kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag binnen de periode van zes weken dat dit besluit ter inzage ligt. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is opnieuw een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Op grond van artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening treedt het besluit van Gedeputeerde Staten daags na de afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Mijdrecht, 20 juli 2009

Naar boven