Bekendmaking Wet milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze maakt ingevolge het bepaalde in artikel 7.8b, vijfde lid van de Wet milieubeheer bekend dat F.A.H. Kuijpers, Vorstenbosseweg 6b in Heeswijk-Dinther, hierna te noemen, de initiatiefnemer, op 22 april 2009 heeft medegedeeld dat hij voornemens is op zijn reeds bestaande varkenshouderij aan de Vorstenbosseweg 6b in Heeswijk-Dinther, stallen met in totaal 390 plaatsen voor zeugen op te richten en te wijzigen. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportagebeoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. Artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat door de initiatiefnemer geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld, alvorens een beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit. Naar de mening van het college van burgemeester en wethouders leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen van 24 juli tot en met 4 september 2009 ter inzage bij de gemeente Bernheze, De Misse 6 in Heesch, op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en op woensdag tevens van 14.30 tot 19.30 uur.

Het besluit is een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep. Dit kan in de procedure met betrekking tot de beslissing op de aanvraag milieuvergunning.

Naar boven