stcrt-2009-11207-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Stad aan ’t Haringvliet’

Burgemeester en wethouders van Middelharnis maken ingevolge artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 7 juli 2009 nummer PZH-2009-473480 het bestemmingsplan ‘Stad aan ’t Haringvliet’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de huidige bebouwingscontouren van de kern.

Het bestemmingsplan voorziet in een actualisering van de huidige bestemmingsregelingen voor de gehele kern, de oorspronkelijke bouw van 73 woningen ter plaatse van en achter het koelhuis aan de Molendijk, de bouw 4 woningen aan de Burgemeester Sterkstraat, een horecavoorziening nabij het zwemstrandje en een aantal wijzigingsgebieden. Verder zijn een aantal wijzigingsbevoegdheden opgenomen.

Goedkeuring is onthouden aan een gedeelte van het uitbreidingsplan welke buiten de bebouwingscontour van het stads- en dorpsgebied is aangeven op de streekplankaart Zuid-Holland Zuid. Met uitzondering van 3 bouwvlakken voor woningen die nog wel binnen de streekplancontour zijn gesitueerd is aan het uitbreidingsplan goedkeuring onthouden. De onthouden goedkeuring heeft dus geen betrekking op een bouwvlak ter plaatse van het bestaande koelhuis wat op dit moment al wordt gesloopt.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan liggen met ingang van 27 juli 2009 gedurende een termijn van zes weken voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie (openingstijden zie (www.middelharnis.nl) van het gemeentehuis, gevestigd aan het adres Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis.

Belanghebbenden die tijdig bedenkingen tegen de vaststelling van het plan bij Gedeputeerde Staten hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, kunnen binnen de bovengenoemde termijn van zes weken tegen het goedkeuringsbesluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bovendien kan een ieder dit doen tegen de onderdelen waaraan Gedeputeerde Staten de goedkeuring hebben onthouden. Het indienen van beroep heeft geen schorsende werking.

Binnen de beroepstermijn kan degene die beroep heeft ingesteld tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften en verzoeken om voorlopige voorziening dienen schriftelijk, te worden gericht aan de Afdeling, respectievelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Meer informatie over het indienen van een beroepschrift staat op de website van de Raad van State.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven