stcrt-2009-11188-001.png Vaststelling bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Westsingel – Kranestraat te Horst’

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken bekend dat met ingang van 24 juli 2009 voor de duur van zes weken het bestemmingsplan en het exploitatieplan ‘Westsingel – Kranestraat’ ter inzage ligt. In de openbare vergadering van 7 juli 2009 is door de gemeenteraad van Horst aan de Maas het bestemmingsplan en exploitatieplan ‘Westsingel – Kranestraat te Horst’ vastgesteld.

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van de realisatie van een medisch zorgcentrum op de percelen kadastraal bekend als Horst, sectie D nr. 5459 en sectie N, nr. 1913. Op basis van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening is hiervoor een exploitatieplan vereist.

Het exploitatieplan is ongewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn vermeld in bijlage 5 behorende bij het plan. Kort samengevat zijn deze wijzigingen als volgt:

  • Paragraaf 5.10 van de toelichting is aangepast met een verwijzing naar het exploitatieplan ‘Westingel – Kranestraat te Horst’. Het exploitatieplan is opgenomen in de bijlage.

  • De verbeelding is gewijzigd: het plangebied is uitgebreid met de berm direct grenzend aan het perceel kadastraal bekend als Horst sectie D, nummer 5459.

  • Er is een aanvulling opgenomen in de regels, artikel 3 onder b met betrekking tot gespecialiseerde mondzorg.

Het bestemmingsplan en exploitatieplan liggen op de gebruikelijke openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis (Wilhelminaplein 6 te Horst). De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 09:00–12:00 uur en van 14:00–19:00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 09:00–12:00 uur en van 14:00–17:00 uur. Daarnaast wordt het bestemmingsplan en exploitatieplan met ingang van 24 juli 2009 gepubliceerd op de website www.horstaandemaas.nl.

Degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende bovengenoemde termijn tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Wanneer er sprake is van een spoedeisend belang kan daarnaast een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Aan deze procedure zijn kosten verbonden.

Horst, 24 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.H.C. van Rooij,

burgemeester.

A.P.M. ter Voert,

secretaris.

Naar boven