Regeling van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 14 juli 2009, nr. BJZ2009044651, tot wijziging van de Stimuleringsregeling Ruimte voor Contact (beëindiging nieuwe aanvragen)

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

Gelet op artikel 48s van de Wet Justitiesubsidies en artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

De Stimuleringsregeling Ruimte voor Contact wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. Minister: de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie;

B

De artikelen 2 tot en met 5 vervallen.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 14 juli 2009

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

TOELICHTING

Onderhavige stimuleringsregeling is er op gericht de sociale binding te versterken tussen de diverse naar etniciteit te onderscheiden bevolkingsgroepen en deze duurzaam te verankeren. Per kalenderjaar is een maximum bedrag aan subsidie beschikbaar en de subsidieperiode loopt tot en met 2009. Het maximale subsidiebudget dat beschikbaar is voor uitvoering van onderhavige stimuleringsregeling is thans bereikt.

Besloten is om geen nieuw budget ter beschikking te stellen. Er kunnen derhalve geen nieuwe verzoeken om subsidie op grond van deze regeling ingediend worden. De artikelen 2 tot en met 5 over de toetsingscriteria voor de beoordeling, de wijze van indiening en de verlening van de aanvraag komen daarmee te vervallen. Artikel 6 dat regels stelt over de uitvoering en de verantwoording achteraf van de uitgekeerde subsidie blijft nog van kracht omdat de aanvrager ook na 1 januari 2009 verantwoording kan afleggen over de bestede gelden. Na goedkeuring wordt het subsidiebedrag pas definitief vastgesteld.

De projecten die op grond van deze regeling zijn gesubsidieerd zullen worden geëvalueerd. Mede aan de hand hiervan zal te zijner tijd nader worden besloten op welke wijze de hierboven genoemde sociale binding het beste kan worden geborgd en verder kan worden gestimuleerd.

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E.E. van der Laan.

Naar boven