stcrt-2009-11081-001.png  Bekendmaking genomen voorbereidingsbesluit ‘Groene Kerkje en Dorpsstraat’

Het college van Burgemeester en Wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 juli 2009 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Groene Kerkje en Dorpsstraat. Hiermee kondigt de gemeenteraad aan dat er een bestemmingsplan in voorbereiding is (artikel 3.7 Wro). Het voorbereidingsbesluit geeft de mogelijkheid bouwaanvragen aan te houden tot een ontwerp van een nieuw bestemmingsplan ter inzage is gelegd en treedt in werking de dag na publicatie. Het besluit heeft een werkingsduur van een jaar.

Onlangs is een start gemaakt met de voorbereidingen voor een nieuw bestemmingsplan voor gebied Groene Kerkje en Dorpsstraat. Het gebied is gelegen in het westen van Oegstgeest aan beide zijden van het Oegstgeester Kanaal. Het gebied, omvat het gebied van het oude bestemmingsplan Dorpsstraat (in het zuiden), de van oorsprong middeleeuwse NH Willibrordskerk (het ‘Groene Kerkje’) aan de in het verlengde van de Dorpsstraat lopende Haarlemmerstraatweg (ten noorden van het kanaal). Aan de noordzijde van het kanaal valt de westelijke grens samen met de gemeente grens, en in het noorden valt de grens gelijk met de lijn waar de polder begint, het stukje bos aan de Vinkenweg valt net binnen het plangebied, richting het oosten volgt het de lijn van het MEOB- terrein, alwaar de grens aansluit op de contour van het bestemmingsplan Haaswijk.

Dit is aangegeven op de bij dit besluit horende en als zodanig gewaarmerkte plankaart.

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf donderdag 23 juli 2009 gedurende 6 weken (tot donderdag 3 september 2009) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Ook kunt u het voorbereidingsbesluit vinden op www.oegstgeest.nl. Op de website vindt u ook een kaart met de exacte begrenzing van het gebied. Een voorbereidingsbesluit is niet vatbaar voor bezwaar of beroep.

Naar boven