Schagen

Ontwerpbestemmingsplan Centrumrand Oost

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumrand Oost’ met ingang van 23 juli 2009 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Laan 19 te Schagen, bij Bouwzaken op werkdagen van 8.15–12.00 uur en ’s middags op afspraak.

Het bestemmingsplan heeft tot doel een planologische regeling te scheppen voor het herinrichten van wegen aan de oostkant van het centrum in Schagen om een veilige en kwalitatieve verkeerssituatie te creëren zoals vastgelegd in de Structuurvisie 2005. Belangrijkste redenen voor het wijzigen van de verkeerssituatie zijn het verbeteren van de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid, het beperken van de verkeersoverlast, het stimuleren van het gebruik van de fiets van en naar het centrum en het verbeteren van de uitstraling van het gebied.

Het plangebied (en de herinrichting) heeft geheel of gedeeltelijk betrekking op de volgende wegen: Langestraat, Christoffelhof, Beethovenlaan, Sweelinckstraat, Thorbeckestraat (kruispunt Nieuwe Laagzijde), Diepenbrockstraat, Van Renesstraat, spoorwegovergang Hoep en bij de genoemde wegen aansluitende openbare gronden en water.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn van zes weken, ingaande 23 juli 2009, kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 8, 1740 AA Schagen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met Bouwzaken (0224-210479).

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website: www.schagen.nl, rubriek: beleid en plannen, onder bestemmingsplannen, klikken op: bestemmingsplannen in voorbereiding.

Schagen, 22 juli 2009

Naar boven