stcrt-2009-11048-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Julianaplein e.o.’

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Julianaplein e.o.’, en het concept-raadsbesluit vanaf 23 juli 2009 zes weken voor iedereen ter inzage liggen in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde. Ook is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen op www.dewolden.nl via ‘Plannen en projecten’.

Het betreft hier een herstructureringsproject, welke uitgaat van de afbraak van de bestaande woningen en de nieuwe inrichting in het plangebied ‘Julianaplein e.o.’ in Zuidwolde. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Steenberger Esweg, de Julianalaan en het Julianaplein in Zuidwolde. De Wilhelminalaan is geheel gelegen in het plangebied.

Actium en de gemeente De Wolden hebben voor de uitvoering van het project een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het is de bedoeling na de afbraak van de bestaande woningen er 90 nieuwe woningen (appartementen, zorgappartementen, 2-onder-1-kap-, koopgarant-, en rijenwoningen) terug te bouwen. Bovendien zal er zal een verandering van infrastructuur plaatsvinden.

Het ontwerpbestemmingsplan is een vervolg op het voorontwerp dat in het voorjaar van 2009 ter inzage heeft gelegen en waarvoor ook informatiebijeenkomsten zijn geweest. Ten opzichte van het voorontwerp zijn er geen grote aanpassingen doorgevoerd.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad, Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Indien u een mondelinge zienswijze kenbaar wenst te maken, dient u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling VROM, tel. 14 0528.

Zuidwolde, 22 juli 2009

Burgemeester en wethouders van De Wolden.

Naar boven