stcrt-2009-11009-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan Hogebrug

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben bij besluit van 7 juli 2009 het door de gemeenteraad op 1 december 2008 vastgestelde bestemmingsplan Hogebrug gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan voorziet in een volledige herziening van de thans voor Hogebrug geldende bestemmingsplannen Hogebrug en Hogebrug, 1e partiële herziening. GS hebben goedkeuring onthouden aan artikel 11, lid 1, onder d, van de voorschriften van het bestemmingsplan. In dit voorschrift wordt abusievelijk nog gesproken over een bedrijf in categorie 4.1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, terwijl dat moet zijn categorie 3.2.

Inzage/beroep

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, is het besluit van GS met het bestemmingsplan op 20 juli 2009 voor een ieder ter inzage gelegd in het gemeentehuis voor de duur van zes weken (tot 31 augustus 2009). Gedurende de periode van terinzageligging kan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zich tijdig met bedenkingen tot GS hebben gewend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat waren;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de onthouding van goedkeuring aan artikel 11, lid 1, onder d, van de voorschriften van het bestemmingsplan.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep instelt kan binnen dezelfde termijn de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor het indienen van een beroepschrift en voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Reeuwijk, 22 juli 2009

Burgemeester en wethouders, voornoemd,

de secretaris,

H. Bruins.

De burgemeester,

H. van der Smit, l.b.

Naar boven