Besluit van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 9 juli 2009, nr. BJZ2009044655, houdende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging SenterNovem Bodem+ (uitbreiding mandaat en machtiging terzake van erkenningen als bedoeld in paragraaf 6a van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen)

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur van SenterNovem van 7 juli 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging SenterNovem Bodem+1 wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel 4 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 4a

De Algemeen directeur van SenterNovem wordt mandaat en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van handelingen die verband houden met de uitvoering van taken als bedoeld in onderdeel E van de bijlage bij dit besluit.

B

In artikel 5, onder a, wordt ‘artikelen 1 tot en met 4’ vervangen door: artikelen 1 tot en met 4a.

C

Artikel 7 wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt ‘artikelen 1 tot en met 9’ vervangen door: artikelen 1 tot en met 6.

2. In onderdeel a wordt ‘Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer’ telkens vervangen door: Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.

D

Aan de bijlage wordt een onderdeel toegevoegd, gelijk aan de bijlage bij dit besluit.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 21 juli 2009.

Den Haag, 9 juli 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

BIJLAGE, BEHORENDE BIJ ARTIKEL I, ONDER D

Onderdeel E. Besluiten omtrent erkenningen (Paragraaf 6a van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen)

  • n. Het verlenen van een erkenning op grond van artikel 12b, eerste lid, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

  • o. Het wijzigen van een erkenning op grond van artikel 12e van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

  • p. het intrekken van een erkenning op grond van artikel 12k, eerste lid, aanhef en onder a, c of d, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen;

  • q. het schorsen van een erkenning op grond van artikel 12k, tweede lid, aanhef en onder a, van het Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen.


XNoot
1

Laatstelijk gewijzigd bij besluit van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 25 maart 2008, Stcrt. 65.

Naar boven