stcrt-2009-10962-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord-Zuid project Gasunie)’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken hierbij ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 23 juli 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het door de gemeenteraad bij besluit van 13 juli 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord-Zuid project Gasunie)’ met bijbehorende stukken.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘48 inch aardgastransportleiding (Noord-Zuid project Gasunie)’ beoogt de aanleg van een aargastransportleiding tussen Angerlo en Beuningen.

Dit ontwerpbestemmingsplan beoogt de aanleg van een aardgastransportleiding, voor zover deze door de gemeente Duiven loopt, mogelijk te maken. Over een lengte van 9 km loopt het tracé door Duiven, zowel door landelijk als door stedelijk gebied. Het eerste deel van het tracé loopt in noordwestelijke richting door het landelijk gebied. Vervolgens kruist het tracé de A12 en loopt het door het bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf. Het tracé loopt dicht langs de kernen Duiven en Westervoort. Het zuidelijke deel van het tracé loopt weer door het landelijk gebied en verlaat de gemeente bij het Pannerdensch Kanaal. In verband met de bestemmingsplanherziening is een milieueffectenrapport (MER) opgesteld.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 23 juli 2009 gedurende zes weken tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Het indienen van een beroepschrift schort de inwerkingtreding van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Bij een spoedeisend belang kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

Informatie

Voor inzage van de stukken en verdere informatie kunt u zich wenden tot de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur. Deze stukken zijn tevens te raadplegen via onze internetsite: www.duiven.nl/plannen en projecten/bestemmingsplannen. Het MER is digitaal te raadplegen via www.senternovem.nl/Bureau_Energieprojecten/Projecten/Gasunie_N-Z_leiding/MER4_Angerlo_-_Beuningen/Index.asp

Naar boven