stcrt-2009-10949-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Stromenwijk’

De raad van de gemeente Middelburg heeft in zijn vergadering van 13 juli 2009 besloten het bestemmingsplan ‘Stromenwijk’ gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen die bij de vaststelling zijn doorgevoerd, betreffen de volgende.

Op de plankaart is gewijzigd:

  • Voor de school ’t Springtij aan de Piet Heinstraat, ter hoogte van de Dorus Rijkersstraat is een wijzigingsbevoegdheid naar de bestemming ‘wonen’ opgenomen. Deze locatie is nu aangeduid als wijzigingsgebied B.

  • Voor de herstructureringslocatie aan de Baarsjesstraat is het wijzigingsgebied B vervangen door de directe bestemmingen ‘Woondoeleinden’ en ‘Maatschappelijke doeleinden’.

  • Voor de herstructureringslocatie aan de Oosterscheldestraat (winkelcentrum en omgeving) is het wijzigingsgebied C vervangen door de directe bestemmingen ‘Centrumdoeleinden’ en ‘Verkeer’. Ook is het bestemmingsvlak ‘Groenvoorzieningen’ gelegen tussen de Oosterscheldestraat, Zandkreekstraat en Veersegatstraat vervangen door de bestemming ‘Centrumdoeleinden’.

In de voorschriften is gewijzigd:

  • Aan artikel 4 (Woondoeleinden) is onder lid drie een sublid k. toegevoegd, met daarin het maximumaantal van 42 woningen voor de herstructureringslocatie Baarsjesstraat.

  • In artikel 7 (Centrumdoeleinden) is lid drie onder d. vervangen door de bepaling dat het aantal woningen in deze bestemming niet meer mag bedragen dan 73.

  • Onder vernummering is aan de voorschriften in hoofdstuk II een artikel 21 (Archeologische waarden) toegevoegd.

  • In artikel 22 (nu 23) waarin de wijzigingsbevoegdheden zijn opgenomen, is in lid 3 onder g opgenomen dat voor het gebied met wijzigingsbevoegdheid B (locatie Piet Heinstraat) het plan gewijzigd kan worden, zodat de bouw van maximaal 11 woningen mogelijk gemaakt kan worden.

Het plangebied is gelegen tussen de Kanaal door Walcheren, Stromenweg (inclusief het in uitvoering genomen project Stromenpoort), Koudekerkseweg, Poelendaeleweg en de Poelendaelesingel. Het voorontwerp is bedoeld als een algehele herziening van de thans in het plangebied vigerende bestemmingsplannen en heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. De belangrijkste functie binnen het plangebied is wonen met daaraan verbonden voorzieningen als onderwijs- en andere maatschappelijke voorzieningen, winkelvoorzieningen, groenvoorziening en wegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 24 juli 2009 (tot en met 3 september 2009) gedurende 6 weken ter inzage in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunnen binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk en mondeling bedenkingen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zeeland, Postbus 165, 4330 AD Middelburg, door degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen, kan gedurende bovengenoemde termijn door een ieder schriftelijke of mondelinge bedenkingen worden ingebracht.

Naar boven